Molt Important: Ja és obligatori que ens relacionem amb les administracions via “Administració Electrònica”, ja que, és obligatori està col·legiat.

2284

NOVETATS: 

Nova Obligació: Donat que la nostra és una professió titulada, es a dir, de col·legiació obligatòria, des del 2 d’octubre, tenim l’obligació de relacionar-nos amb l’Administració pel canal d’Administració Electrònica
Excepcions: que l’administració a la qual ens dirigim no disposi de “registre electrònic”, (no tenen l’obligació fins al 2 d’octubre de 2018). En aquest cas és pot fer en paper.
Disposar d’un “certificat d’inhabilitació professional”, fet pel col·legi, en el cas de NO estar col·legiat, o qualsevol altre raó.
administracio-electronica-coettcQuè fa falta?
Es nou. Un “certificat digital de representant de persona jurídica”.

NOTA: Els actuals certificats digitals de firma electrònica de persona jurídica seran admesos fins que caduquin.
És convenient tenir una adreça(D) Electrònica Habilitada – crear DEH -, i telèfon mòbil amb recepció de SMS, per rebre els avisos de les notificacions. Per crear el DEH cal tenir un certificat d’usuari amb l’estàndard X.509 v.3.

Per què?
Per l’entrada en vigor de les Lleis 39/2015, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques i la Llei 40/2015 de Regim Administratiu del Sector Públic (l’antiga llei 30/1992 s’ha dividit en dos).

Notificacions:
A la Seu Electrònica o a la DEH.
Hi ha dos moments fonamentals:

  • Posta a disposició, quan l’administració ho penja
  • D’accés quan l’interessat la veu.

Perill: al cap de 10 dies de la “posta a disposició”, es retira la notificació i ja no es pot llegir, i es dóna per notificat.
NOTA IMPORTANT: Si ens equivoquem i presentem amb paper, ens enviaran una notificació comunicant-nos que calia fer-ho pel canal electrònic, ja que, Hisenda sap que ets Enginyer Tècnic de Telecomunicació.
El problema és que la data de presentació que contarà serà la del document electrònic. I tenint en compte que hi haurà gent que no estarà col·legiada i no disposarà del certificat del col·legi d’inhabilitació per falta de col·legiació, la presentació de qualsevol document es pot enrederir bastant, exhaurint els terminis per presentar documents. Tot dependrà del tipus de tràmit.
ALTRES:
Per identificar-se pot fer falta tenir instal·lat a l’ordinador una autofirma a l’administració electrònica. Si és el cas, la mateixa administració ofereix un portal per aconseguir-lo. Enllaç
A qui afecta?

  • Persones jurídiques
  • Persones físiques que tinguin una professió titulada

A qui no afecta?

  • Persones físiques que no tinguin una professió titulada

Fuente principal: Concha Jiménez Shaw  

Total Page Visits: 1607 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorLa ‘guerra de las telecos’ en Cataluña empaña la jornada grande del sector
Artículo siguienteLos colegiados tendrán que usar la vía electrónica con la Administración

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí