Nota aclaridora per la documentació en tràmits de BT a les distribuïdores elèctriques

732

Al juliol de 2016 es va publicar la Nota Aclaridora per la documentació necessària en tràmits de baixa tensió davant de les empreses distribuïdores elèctriques. Ara s’ha aprovat i publicat el RD Llei 15/2018,  quedant modificada.
Hem de destacar, abans d’enumerar els canvis actuals, que s’elimina l’obligació de verificar instal·lacions de més de 20 anys en canvis de potència. Només s’exigirà en casos on s’augmenti la potència contractada en aquest tipus d’instal·lacions. En relació a l’esquema de potències nosmalitzades, es modifica afegint la possibilitat de contractar en trams de 0,1 kW.

La nota aclaridora estableix el següent:
• Només s’aplica als canvis de contractres motivats pels consumidors. Si el tràmit es inicat per l’empresa distribuïdora no s’ha de demanar cap justificant al titular de la instal·lació.
• Quan impliqui més d’un tràmit en un sol expedient, cal ajustar-se al més restrictiu. Sobretot si hi ha canvi d’ús o una important reforma, on el titular ha de presentar un certificat de la instal·lació.
• Si es realitza un canvi d’empresa comercialitzadora no cal fer cap justificació, excepte si hi ha canvis que ho requereixin.
• Obligació d’adequació al REBT aprovat per el Real Decret 842/2002:
    a. En casos de reforma d’importància.
b. En casos on es modifiqui l’ús de la instal·lació.

Pel que fa a la documentació que cal aportar per als tràmits s’estableix:
• Nou subministrament: Certificat d’instal·lació i Document justificatiu de la
tramitació d’instal·lacions de baixa tensió (el document acreditatiu de la inscripció és vàlid).
• Alta en segona ocupació o recuperació de CUPS sense increment de potencia: No cal aportar cap document justificatiu del compliment de les condicions reglamentàries de la instal·lació.
• Canvi de nom (traspàs o subrogació de contracte): No cal aportar cap document justificatiu de les condicions reglamentàries de seguretat de la instal·lació.
• Augment de potència contractada:
– Instal·lació amb una antiguitat inferior o igual a 20 anys:
1. Potència resultant inferior a la Potència Màxima Admissible de la instal·lació: No cal        presentar cap document.
2. Potència resultant superior a la Potència Màxima Admissible de la instal·lació: Certificat    d’instal·lació elèctrica de baixa tensió.
3. Si és instal·lació amb memòria tècnica de disseny i la potència final resultant no supern en més d’un 50% la càrrega mínima regulada segons el tipus de local considerat ni els 20 kW, també es pot justificar amb un Butlletí de Reconeixement d’Instal·lacions Elèctriques (BRIE).
4. Si la instal·lació té una antiguitat superior a 20 anys l’empresa distribuïdora ha de verificar la instal·lació. En el cas que aquesta verificació sigui desfavorable caldrà fer una adequació de la instal·lació, que s’ha de justificar amb un dels següents documents:
-Instal·lacions de memòria tècnica de disseny amb potències màximes admissibles fins a 20 kW: Butlletí de reconeixement d’instal·lacions elèctriques.
Quan l’adequació doni lloc a una modificació de la instal·lació el document justificatiu serà el Certificat d’Instal·lació Elèctrica.
-Resta d’instal·lacions: Inspecció feta per un organisme de control.
Disminució de potència contractada: No cal aportar cap document justificatiu de condicions reglamentàries, llevat que la reducció de potència contractada exigeixi fer modificacions en la instal·lació, en aquest cas cal aportar el certificat d’instal·lació elèctrica de baixa tensió corresponent als canvis.

DISCUSSIÓ en el nostre FÒRUM

 

Total Page Visits: 854 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorEs redueixen un 15% els expedients sancionadors en el sector dels instal·ladors
Artículo siguientePeatges d’energia elèctrica 2019

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí