Instrucció 3/2014, d’aplicació en instal·lacions de baixa tensió existents

998

Aquesta instrucció s’aplica a totes les instal·lacions de baixa tensió existents excepte les instal·lacions d’enllaç per edificis de nova construcció i no es podran fer en reformes integrals d’edificis on intervinguin serveis i modificacions, com ara les que no estan en mal estat.
Una dels punts a destacar es que s’han d’aprofitar les obres de modificació per posar els comptadors en zones comunes, s’aprofitar les obres de modificació per tal d’ubicar-los de forma centralitzada i no es podran instal·lar a l’interior dels habitatges i/o locals. Cal tenir en compte que l’únic que pot justificar la no realització d’aquestes és el titular.
La seguretat a l’hora de centralitzar els comptadors és molt important. Per això si les dimensions són menys que les establertes en la ITC-BT-16 del RD 842/2002, seguint com
a límit un 20% per alçada o amplada queden així:
– Com a mínim 80cm lliures des dels comptadors fins el primer obstacle que tinguin al
davant.
– La porta tindrà resistència al foc EI-260.

Pel que fa a habitatges amb un nombre de pisos determinats, s’admet instal·lar fins a 24 comptadors en armaris, però s’han de complir una serie de requisits: No disposar de local adquat per fer la centralització dels comptadors, els armaris han de ser de resistència al foc EI-90 i la porta EI-60 i finalment complir amb la resta de prescripcions reglamentaries
Pel que fa al desplaçament d’elements de les instal·lacions, si no es viable no caldrà moure, ni la caixa general de protecció, ni la línia general d’alimentació, ni l’interruptor general de maniobra, ni la línia repartidora, ni les caixes de derivació, ni l’emplaçament de comptadors, ni les derivacions individuals, ni els fusibles de seguretat i ni el comptador.

Total Page Visits: 2005 - Today Page Visits: 2
Artículo anteriorPeatges d’energia elèctrica 2019
Artículo siguienteIndicadors d’activitat sobre ICT/RITC/SAT-TDT 2018

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí