Certificació energètia. Avantatges CAEs. Ajuts PREE 5000. Instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic Catalunya

719

Projecte europeu TIMEPAC: Nova metodologia de certificació energètica d’edificis

El projecte europeu TIMEPAC ajudarà a millorar els processos de certificació energètica existents i passar d’una única certificació estàtica a enfocaments més holístics i dinàmics. El projecte està desenvolupant nous mètodes i eines per millorar la recollida de dades generades en el procés global de certificació i la seva anàlisi i explotació al llarg del cicle de vida de l’edifici.

La nova metodologia es valida en 4 escenaris de demostració en 6 països europeus: Àustria, Croàcia, Xipre, Itàlia, Eslovènia i Espanya.
Recentment, s’ha publicat un fullet informatiu del projecte on s’explica els reptes del projecte, els escenaris de demostració on s’aplicarà i com serà l’acadèmia de formació en línia.

En aquest enllaç podeu accedir a les entrevistes a dos membres del projecte, Leandro Madrazo (grup ARC La Salle – Universitat Ramon Llull) i Susanne Geissler (Sera Global).

Podeu veure més informació del projecte TIMEPAC en aquest enllaç.

 


 

Avantatges del nou sistema de Certificats d’Estalvi Energètic (CAEs)

El passat 27 d’octubre, el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, amb la col·laboració d’ANESE i l’ICAEN, va organitzar una jornada amb l’objectiu de posar en valor la importància dels Certificats d’Estalvi Energètic (CAEs) per al desenvolupament del sector de l’eficiència energètica.

Durant la sessió, la Subdirectora General Adjunta d’Eficiència Energètica del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITERD), Mar Blázquez, va presentar el nou sistema de certificats que impulsa govern espanyol per complir amb els objectius europeus d’estalvi energètic que obliguen a Espanya a estalviar 47.000 ktep en el període 2021-2030. Aquest nou sistema de certificats serà aprovat per l’executiu espanyol en les properes setmanes.

Podeu consultar més informació de la jornada en aquest enllaç.

 


 

S’amplia amb 7,5M€ el pressupost dels ajuts PREE 5000

L’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE) ha publicat la resolució d’ampliació del pressupost per als ajuts del Programa de rehabilitació energètica per a edificis existents en municipis de repte demogràfic (Programa PREE 5000).

El Govern de Catalunya va sol·licitar l’ampliació de 5.782.500 euros del pressupost assignat inicialment. Un cop aprovada aquesta ampliació, el total del pressupost dels ajuts per a Catalunya és d’11.565.000 euros.

La convocatòria d’ajuts està oberta fins el 31 de desembre de 2023.

Podeu consultar tota la informació en aquest enllaç.

 


 

Catalunya assoleix les 50.000 instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic

El número d’instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic s’ha multiplicat per 3,8 en poc més d’un any i s’ha més que triplicat la potència instal·lada, que ja gairebé arriba a 400 MW. En els primers tres trimestres del 2022 s’han registrat 25.711 noves instal·lacions.

Podeu l’evolució i les dades actualitzades de l’observatori d’autoconsum a Catalunya en aquest enllaç (noves instal·lacions anuals i per trimestres).

 

Total Page Visits: 3335 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorCurs d’Edificis d’energia positiva (PEB)
Artículo siguienteJornada formació ISACA BCN: “eIDAS #2 i nous serveis de confiança”

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí