Consulta oberta de mesures per reduir el cost del desplegament de les xarxes de comunicació d’alta velocitat

0
873

Fins divendres 8 de setembre està oberta la consulta pública relativa al projecte d’Ordre relatiu a mesures per reduir el cost del desplegament de les xarxes de comunicacions electròniques d’alta velocitat.
En l’article 9 del RD 330/2016, està previst que tots ajuntaments, administracions implicades en les concessions de permisos i llicències d’obres, “hauran de publicar a les seves pàgines web tota la informació relativa a les condicions i procediments aplicables per a la instal·lació i desplegament de xarxes públiques de comunicacions electròniques i els seus recursos associats”.
També destacar que a l’ordre proposada i sotmesa a informació pública, en el seu article 4, tracta de regular els accessos i procediments al PIU (Punt d’informació únic de permisos i llicències), contemplat en el punt 2 de l’article 9 del RD 330/2016, recaient en la gestió dels propis ajuntaments el proporcionar en el PIU els accessos a enllaços als portals que facilitin a les operadores la possibilitat d’efectuar de manera electrònica sol·licituds sobre permisos, llicències o tramitació d’una altra documentació que les substitueixin.
D’altra banda, els ajuntaments hauran de comunicar a la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions (SET) i a la Societat de la Informació en el termini de 6 mesos des de la publicació d’aquest reial decret, l’adreça concreta de la pàgina web on es publicarà tota la informació. Aquesta comunicació es realitzarà electrònicament, a través d’un espai específicament habilitat a la pàgina web de la SET i per a la Societat de la Informació que s’autentificaran.
Suposarà un esforç de mitjans tant tècnics com econòmics pels ens públics per posar a la disposició de les operadores de telecomunicació en el PIU totes les informacions de les infraestructures utilitzables per al desplegament de xarxa així com el desenvolupament de portals per a la presentació telemàtica de sol·licituds de permisos i llicències, per a això, estem a la vostra disposició per col·laborar en la presentació de les aportacions sol·licitades en aquesta consulta pública així com amb el compliment d’aquesta futura norma.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here