Mapa oficial InfoAntenes. Com saber on estan les antenes mòbils de cada operadora i si són 4G o 5G

763

La web InfoAntenas del Ministeri de Transformació Digital és la font oficial que ens informa de la quina distància i direcció tenim l’antena de telefonia mòbil més propera, quina operadora s’hi ubica i quines bandes i tecnologia mòbil utilitza. D’aquesta manera podràs saber si hi ha cobertura en una població en concret o si els nivells de radiació d’una antena propera. En un exercici de transparència, el Ministeri de Transformació Digital manté el servei d’informació sobre estacions radioelèctriques i nivells d’exposició, on es recopilen les mesures registrades al voltant de cada antena i es posen a la disposició del públic geoposicionades sobre un mapa.

Tot i que a l’inici aquest era el propòsit original, la web s’ha convertit en l’eina de referència i única font oficial per saber la ubicació exacta de les antenes, les operadores que s’hi troben i les bandes de freqüència. També és molt útil en el cas que en el lloc on estiguis no arribi la fibra, podràs col·locar una antena directiva exterior apuntant cap a la millor antena de la zona creant la teva pròpia connexió FWA utilitzant un mòdem 4G/5G.

 

Com utilitzar la web InfoAntenas

 

  • Un cop situat sobre el mapa, selecciona a la columna dreta la província i municipi i prem “Buscar
  • Arrossega el mapa per situar al centre una zona poblada.
  • Amb el nivell de zoom bàsic NO veuràs cap antena, prem sis cops el botó + de la barra vertical de zoom perquè apareguin.
  • Arrossega el mapa a la localització que t’interessi.
  • Les redones liles representen les antenes, en fer clic a sobre apareixeran les operadores. La informació més interessant la trobaràs al prémer “Detalle Ver“.

 

Tecnologies mòbils utilitzades per cada operadora a cada banda

 

 

A l’apartat “Características técnicas” es desglossen les bandes de freqüència usades a l’antena, el que ens servirà per fer-nos una idea aproximada del senyal que hi trobarem. Consulta la següent taula per saber el senyal més probable que ofereix l’operadora a partir de la freqüència feta servir.

 

Aquesta taula pot sofrir modificacions

 

Com interpretar els nivells d’exposició radioelèctrica

A l’apartat “Niveles medios en el entorno” comprovaràs les mesures que l’última visita dels tècnics va registrar en diversos punts situats a diferents distàncies al voltant de l’antena. El nivell màxim permès depen de la freqüència, però el més restrictiu és de 200 uW/cm2. Segons l’últim informe del Ministeri no va haver-hi un sol cas que ho superés.

 

 

Total Page Visits: 746 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorCurs Instal·lacions elèctriques de Baixa Tensió
Artículo siguienteCurs Pla operatiu d’emergències i gestió de crisis

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí