Atents a les SANCIONS per no actuar via electrònica amb l’administració

1004

Com a professió de Col·legiació obligatòria estem afectats per aquestes sancions que ronden els 300 euros
Com ja hem anat informant amb anterioritat, des del 2 d’octubre de 2016 va entrar en vigor la Llei 39/2015 d’1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, les professions de col·legiació obligatòria estan obligades a relacionar-se a través de mitjans electrònics amb l’administració per a la realització de qualsevol tràmit administratiu.
Així, com a professió de Col·legiació obligatòria tenim el deure de relacionar-nos amb l’Administració pública via electrònica, ja que,  estem inclosos en el Sistema de Notificacions Electròniques Obligatòries de l’Agència Tributària, de manera que totes les notificacions es reben per mitjans electrònics.
Per aquest motiu tots aquells que exerceixin la nostra professió i no compleixin amb aquesta norma estan rebent SANCIONS PER INFRACCIÓ TRIBUTÀRIA per no haver atès les notificacions telemàtiques de les Administracions Públiques des de la data d’entrada en vigor de la llei. Concretament, l’Agència Tributària, ha començat a notificar sancions tributàries, amb multes que ronden els 300 euros, imposades a entitats i a professionals per no haver atès comunicacions telemàtiques enviades, emparant-se en els articles 178, 179, 199 i 203.5 de la Llei General Tributària.

En aquest cas, i per evitar multes d’aquest tipus, es recomana accedir a les notificacions electròniques que es pugui rebre, de la següent manera:
· Des de la seu electrònica de l’Agència Tributària a l’apartat “les meves notificacions”
· A través del punt d’accés general de l’Administració General de l’Estat mitjançant      l’Adreça Electrònica Habilitada (DEH).
· A través de la carpeta ciutadana.

Per poder accedir a les notificacions electròniques de tot organisme públic és necessari utilitzar un certificat electrònic i en el cas de l’Agència Tributària es permet també accedir mitjançant apoderament. Les notificacions que es practiquin s’entendran produïdes al moment de l’accés al contingut de l’acte notificat o bé pel transcurs del termini de deu dies naturals des de la seva posada a disposició sense que s’hagi accedit a aquestes. Per això, cal accedir periòdicament (com a mínim una vegada cada 10 dies) a les notificacions electròniques.
Totes les comunicacions i notificacions de l’AEAT estaran disponibles 90 dies naturals en la DEH. Amb posterioritat a aquest termini, només es podran consultar a la Seu Electrònica de l’Agència Tributària.

Per a qualsevol dubte pots contactar amb el COETTC enviant un correu a info@coettc.info amb les teves dades i consulta.

 

Total Page Visits: 1002 - Today Page Visits: 1
Artículo anterior20 millones de personas han descargado bloqueadores de anuncios falsos en Chrome
Artículo siguientePresentació del Think Tank ICF organitzat per Argelich Network

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí