El COETTC recomana la campanya “Cap estudiant sense internet”

1650

El col·legi ha decidit recomanar aquesta iniciativa de Mataró sense Fils (MSF), secció local a Mataró i el Maresme de la Fundació Guifi.net, que pretén minimitzar l’escletxa digital que es pot ampliar en el cas dels alumnes més vulnerables amb l’inici del tercer trimestre lectiu en ple confinament a causa de la COVID-19.
Així, a través de la web http://estudiants.msf.cat, es posa a disposició de la ciutadania, empreses i de tota mena d’organitzacions (administracions públiques, centres escolars, centres de recursos pedagògics i altres  entitats) un seguit de solucions tècniques que permeten abordar aquesta problemàtica i els ofereix col·laboració i assessorament a qui les vulgui aplicar.
Aquestes propostes prioritzen zones amb una alta densitat de població on viuen estudiants amb un alt risc de bretxa digital i/o d’exclusió social, però no es vol deixar de banda cap cas, es valorarà la seva especificitat i s’oferirà una solució sempre que sigui possible.

Per a ciutadans, empreses i associacions
Per aquest col·lectiu, es proposa accions com ara compartir amb els estudiants la seva connexió a Internet per cable o través de la WIFI, ja sigui compartint la contrasenya directament amb els veïns coneguts o cablejant les comunitats de veïns.

Per administracions públiques
Les accions adreçades a l’administració pública, especialment ajuntaments, a més dels possibles acords que puguin establir amb operadors de telefonia mòbil i de fibra òptica, es prioritza la instal·lació de hotspots indoor i outdoor, que són uns aparells, similars a un router, amb un sistema que permet accedir a internet via WiFi, però de forma controlada i segura. S’utilitzen a aeroports, fires, hotels i establiments de restauració.

DOSSIER ACCIONS #capestudiantsenseinternet

Apadrina un hotspot
La campanya inclou també la possibilitat d’apadrinar o de contribuir econòmicament en la compra de hotspots per poder instal·lar-los en punts estratègics i resoldre les necessitats dels alumnes que no tinguin connexió a internet.
L’acció de MSF compta amb la recomanació del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya (COETTC) i està avalada per la Fundació Guifi.net. Amb cada donació s’entregarà un certificat i es podrà desgravar a la declaració de la Renda i, a més, es donarà visibilitat a la web de la campanya i a les xarxes socials, la qual cosa també reforçarà les polítiques de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de les empreses i entitats col·laboradores.

Què és Guifi.net
Guifi.net és una fundació sense ànim de lucre, que funciona a través del voluntariat de persones amb tota mena de perfils professionals (tècnics informàtics, enginyers, matemàtics, professors, periodistes…). Està estesa per tot el món, però especialment a Europa. Es tracta d’un projecte tecnològic, social i econòmic impulsat des de la ciutadania que fomenta el desenvolupament de xarxes mancomunades que faciliten l’accés a les telecomunicacions en general i a la connexió a internet de banda ampla en particular, de qualitat, a un preu just i per a tothom. A més, genera un model d’activitat econòmica col·laborativa, sostenible i de proximitat.

 

 

Total Page Visits: 3495 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorButlletí d’informació sobre l’audiovisual a Catalunya
Artículo siguienteAssocia’t a l’ACETT!

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí