METGEC: Els ETT denuncien la confusió del pla de Bolonya una dècada després de la seva implantació

1388

Èxit de la Jornada amb 14 col·legis professionals representats i un gran nombre d’assistents

Vídeo Jornada METGEC

 

A finals de novembre va tenir lloc la 1a Jornada L’Enginyeria és un Grau de la Mesa d’Enginyeria Tècnica i de Graduats en Enginyeria de Catalunya (METGEC) que agrupa catorze col·legis professionals d’enginyers i que va tenir lloc a Barcelona, a la seu dels Enginyers BCN. Durant l’acte es va tractar la situació actual dels títols de graduats després de quasi una dècada de la implantació del Pla Bolonya i amb el qual, encara, no s’ha aconseguit homogeneïtzar els títols, ni assolir l’homologació que havia de facilitar la mobilitat dels enginyers a nivell europeu.
Aquest i altres aspectes com que les empreses privades i l’administració segueixen convocant places laborals en base a l’antiga diferenciació entre “tècnics” i “superiors”, hi ha confusió en les denominacions de les enginyeries i excés de titulacions de Grau, són alguns dels punts que es van denunciar durant la jornada  METGEC.
Aquesta edició ha comptat amb la participació del degà del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona i president de METGEC, Miquel Darnés, que ha apostat per crear un sol nivell d’enginyeria tal com succeeix a la resta de països europeus i no ha tancat la porta a la fusió dels diferents Col·legis professionals del sector en un de sol. També ha destacat els punts forts de la professió: la versatilitat, l’alta ocupació i la bona remuneració, malgrat que no té suficient reconeixement social.
Per la seva banda el president de l’Institut de Graduats en Enginyeria i Enginyers Tècnics d’Espanya José Javier Medina ha revelat que Espanya és el país que més enginyers exporta, fet especialment greu tenint en compte la inversió que es fa per formar-los.
També s’ha realitzat una taula rodona amb on s’ha parlat des de diferents punts de vista de la situació dels Graduats i el seu futur a curt termini. Han comptat amb la participació de Mònica Vide, directora comercial de la consultoria de RRHH Mur&Martí, l’expert en la implantació del Pla Bolonya Gonzalo Meneses, Carme Edo Ros de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) i Pere Ejarque, responsable d’intermediació laboral de CECOT,  i moderada pel degà del Col·legi d’Enginyers Tècnics d’Obres Públiques de Catalunya i vicepresident de METGEC Xavier Font.
La jornada, que ha comptat amb una vuitantena d’assistents i ha estat seguida en streaming, ha servit per reflexionar sobre la manera com el col·lectiu d’enginyers es gradua a la universitat i s’incorpora al món professional i col·legial. 

La METGEC
La Mesa d’Enginyeria Tècnica i de Graduats en Enginyeria de Catalunya (METGEC) és una plataforma de cooperació sense precedents a Catalunya que serveix per potenciar el lligam entre tots els col·legis professionals de les diverses enginyeries i per fixar posicionaments estratègics de consens. Està integrada per catorze membres que representen uns 15.000 col·legiats i associats.
Formen la METGEC el Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, el Col·legi Oficial d’Enginyeria Geomàtica i Topogràfica de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona, el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Lleida, el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Manresa, el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona, el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Vilanova i la Geltrú, el Col·legi Oficial d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Catalunya, el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics i de Grau en Mines i Energia de Catalunya i Balears, el Col·legi d’Enginyers Tècnics i Obres Públiques de Catalunya, el Col·legi Oficial de Graduats i Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya(COETTC), Graus TIC i el Colegio Oficial de Ingenieros Técnicos Aeronáuticos.

COETTC Twitter

La Jornada als mitjans:
Els enginyers catalans denuncien la confusió creada pel Pla Bolonya, deu anys després de la seva implantació. Món Empresarial

 

Total Page Visits: 3128 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorMàster en Direcció de Sistemes de Informació i Comunicacions de la UPM
Artículo siguiente1.200 operadores compiten en la sombra con Movistar, Vodafone y Orange

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí