Avinyó torna a la guerra carlina amb la 6a Fira dels Matiners a la Fira d’Avinyó

1926

Aquest diumenge 14 de maig Avinyó fa un salt en el temps per tornar al 1848 per reviure la guerra dels Matiners amb La Fira dels Matiners per sisè any consecutiu.

Entre el munt d’activitats que es preveuen per gaudir d’aquest esdeveniment històric, hi ha un lloc destacat per la telegrafia òptica. En aquest sentit, aquest any hi ha novetats, ja que, a l’Espai Matiners s’incorpora aquest any un nou panell informatiu on s’explica com funcionava el sistema de codificació de la xarxa militar catalana. Aquest panell ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Emilio Borque que mirant el diccionari de José M.

Mathé va realitzar una explicació didàctica amb la qual s’ha dut a terme aquest panell.

A més, s’han organitzat visites guiades al Centre Els Matiners on podreu veure en què consistia la xarxa militar de telegrafia òptica desenvolupada a Catalunya en motiu de la guerra dels matiners. Amb la maqueta gegant de la Torre dels Soldats es pot veure  les característiques de la torre i el seu funcionament. PROGRAMA

 

Total Page Visits: 1736 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorEl COETTC sorteja entrades pel Security Forum
Artículo siguienteL’EBS s’omple d’activitats per als nous professionals

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí