Nous canals TDT 2020. Apagada 30 setembre

2162

Aquesta setmana es realitzarà l’apagada de diverses freqüències de televisió digital terrestre a Girona, Lleida i Tarragona per deixar espai al desplegament del 5G a tota Catalunya, un pas més de cara a la futura implantació del 5G.

 

El moviment d’aquestes freqüències al territori, no significa l’entrada en funcionament del 5G, sinó la transició cap ell.

 

La crisi sanitària ha retardat el moviment de freqüències al nostre país, a més la majoria de països han paralitzat la subhasta de les freqüències 5G. És per aquest motiu, des de la perspectiva europea, que el llançament del 5G s’estendrà fins el 2022.

Tot i això, inicialment hi havia una quinzena de ciutats espanyoles on en diverses zones s’estaven fent proves amb aquesta nova tecnologia. Movistar ha anunciat fa uns dies el seu ambiciós pla per arribar al 75% de la població durant els pròxims mesos. La freqüència utilitzada en aquest desplegament inicial de proves són els 3,7 GHz. La majoria de ciutadans són desconeixedors d’aquestes proves, ja que només algunes zones de les ciutats en prova disposen de cobertura 5G, no tots els operadors ofereixen aquesta tecnologia i finalment no hi ha gaires terminals 5G NSA i 5G SA en l’actualitat.

 

En línies generals el número de canals de TV que quedaran afectats a cada territori són:

  • Alt Pirineu. 14 canals TV afectats
  • Val d’Aran. 10 canals TV afectats
  • Ponent. Entre 14 i 17 canals TV afectats segons comarca.
  • Terres de l’Ebre. 9 canals TV afectats
  • Camp de Tarragona. Entre 14 i 16 canals TV afectats segons comarca.
  • Catalunya central. Entre 0 i 10 canals TV afectats segons comarca.
  • Girona. Entre 14 i 16 canals TV afectats segons comarca.

Mapa interactiu

 

Total Page Visits: 4931 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorEl COETTC et convida al BizBarcelona de la mà de la Intercol·legial
Artículo siguienteConvocatòria d’ajuts per vehicles elèctrics i instal·lació de punts de recàrrega

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí