Defensar i promocionar la professió de “teleco” el pilar fonamental del manifest CODIGAT 2021

1716

Els passats dies 30 de juny, 1 i 2 de juliol, es va celebrar la CODIGAT 2021 amb 39 escoles assistents presencialment o via en línia, a la trobada anual de directors d’Escoles que imparteixen els Graus en Enginyeries de Telecomunicacions, i que juntament el CEET i al COITT, van realitzar un Manifest per a la promoció i defensa dels estudis de tecnologia.

 

L’Escola Politècnica Superior de la Universitat de les Illes Balears (UIB), va acollir la CODIGAT 2021, i juntament amb el COITT-AEGITT va compartir la direcció de les sessions de debat celebrades durant tres jornades, sobre els temes de major actualitat i interès per al progrés i la promoció de l’enginyeria tècnica de telecomunicació i dels seus estudiants de Grau en Enginyeria.

 

Durant el transcurs de CODIGAT 2021 es van posar en comú les dades acadèmiques del passat curs i es va presentar l’organització formativa del Curs 2021-22 a les Escoles de Telecomunicació. Els nous Reglaments en l’àmbit d’Educació Universitària; i la necessitat de redefinir aspectes d’organització i d’estructures dels ensenyaments oficials universitaris, van ser alguns dels aspectes tractats durant la cita, al costat de la presentació d’idees per a incrementar l’atractiu de la carrera.
Entre altres acords als quals es van arribar en la trobada van destacar: compartir recursos i accions conjuntes de promoció de la professió; potenciar la marca “TELECO” com a nom de la professió i marca amb més de 100 anys d’ús; i uniformar el nom dels Graus.

 

Finalment, les escoles participants juntament amb el COITT i el CEET, van realitzar un manifest per a prioritzar accions en les quals treballar en grups de treball durant l’any, amb els següents punts clau:

  • Necessitat de promoció dels estudis de tecnologia com a eix estratègic per a l’adaptació a la transformació digital al nostre país i la motivació per a les vocacions enginyeria i perfils STEM.
  • Orientar la despesa pública en educació cap a l’eliminació de l’abandó primerenc en els estudis i generar coherència amb la necessària competitivitat i productivitat tecnològica en perfils STEM.
  • L’avantprojecte de la Llei orgànica d’Ordenació i Integració de la Formació Professional estableix nivells de formació, entre els quals s’inclouen cursos d’especialització, els títols de la qual certificatius (Art. 53.1), per la seva denominació, indueixen a la confusió amb els títols universitaris.
  • La defensa dels estudis en telecomunicació és una prioritat per a l’increment del talent competitiu del nostre país i la seva projecció internacional.

En aquesta CODIGAT 2021 per part del COITT-AEGITT van participar nombrosos companys/as, membres de la Xarxa d’Universitats, RedUni i de l’associació de dones enginyeres, La meva.Xarxa, entre altres. Així com es va donar a conèixer als directors de les escoles el treball i les actuacions que es duen a terme des de cadascuna de les diferents xarxes del col·legi, amb l’objectiu de sumar esforços i possibles col·laboracions.
Quant a la pròxima trobada, la CODIGAT 2022, ja té data i localització. Tindrà lloc en la Universitat de Gijón (Oviedo) que serà l’amfitriona de l’edició, els dies 30 de juny i 1 de juliol de 2022.

 

 

Total Page Visits: 6336 - Today Page Visits: 5
Artículo anteriorXerrada “El poder de la ciberinteligencia para la identificación de los riesgos y amenazas”
Artículo siguienteLa CNMC actualitza els preus d’accés als conductes de Telefònica (MARCo)

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí