Les tecnologies digitals per a un envelliment saludable

462

Com ja us vam anunciar, el passat 12 de maig, els col·lectius professionals de telecomunicació més importants de Catalunya, Telecos.cat, COETTC, COEINF i Graus Tic, van celebrar el dia Mundial de les Telecomunicacions, Internet i la Societat de la Informació (commemoració internacional el 17 de maig) com a side event de l’IoT Solutions World Congress, coorganitzant la jornada “Les tecnologies digitals per a un envelliment saludable”. L’acte, que s’emmarca dins el programa d’activitats de la Unió Internacional de les Telecomunicacions (ITU) aquest any volia destacar el rellevant paper de les TIC a l’hora d’ajudar a les persones a mantenir-se sanes, connectades i independents, física, emocional i financerament, d’una manera sostenible pels sistemes econòmics i sanitaris.

 

El president de Telecos.cat -Pedro Linares- i el de GrausTic -Dani Pujol–  van iniciar la jornada amb unes paraules de benvinguda, a les quals va seguir la inauguració oficial per part de Roger Bou, director de l’IOTSWC, que posava l’accent en com “la col·laboració entre tots els agents de l’ecosistema TIC del país esdevé clau per a la projecció internacional del sector”.

 

El vídeomissatge del secretari general de la ITU, Houlin Zhao, introduïa el tema a tractar, que comptava amb experts de diferents àmbits, moderats per Marta Serrabou, Key-Account Manager d’Alcatel Lucent:

  • Pachi Rivas, responsable del Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona. El servei aborda el gran repte de la transformació digital, procés que obre un món d’oportunitats en el camp predictiu i d’atenció precoç. +info
  • Òscar Solans, responsable funcional d’eSalut de l’Àrea de sistemes d’informació del CatSalut i la Coordinació general de les TIC, explicava com les TIC donen suport al procés d’atenció a la cronicitat i a l’atenció de la població fràgil i/o amb problemes social. +info
  • Ramon Arnó, advocat especialista en aspectes jurídics de la societat de la informació i CEO del portal “La família digital”, se centrava en el component ètic de disseny de la tecnologia per apersones grans.

  • Isabel Trias de Bes, responsable de Màrqueting de BE65 i especialista en el segment Sènior del RACC, presentava un nou projecte adreçat específicament a persones grans, que volen continuar gaudint de la vida intensament, connectades i amb ganes d’aprendre i de compartir. +info

 

El degà del COETTCJordi Farré- i el del COEINF -Eduard Martin- feien la cloenda de la sessió, que acabava amb una copa de cava-networking amb tots els participants.

 


>>GALERIA DE FOTOS DISPONIBLE AQUÍ (autor David Oller)

 

Total Page Visits: 602 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorConvocatòria Eleccions a la Junta de Demarcació del COETTC. 2022
Artículo siguienteBeques per a col·legiats. Programes Màster UPM

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí