Èxit del Dia Mundial de les Telecomunicacions, Internet i la Societat de la Informació

551

El paper clau de les TIC per al progrés dels països menys desenvolupats centra una nova celebració d’èxit del Dia Mundial de les Telecomunicacions, Internet i la Societat de la Informació

 

Promoguda pels col·lectius professionals d’Enginyeria de Telecomunicació i Informàtica, la jornada comptava amb la participació del secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital de la Generalitat, Sergi Marcén, i de la directora general de Societat Digital, Liliana Arroyo

El Movistar Centre de Barcelona va acollir el 17 de maig una nova jornada d’èxit per commemorar el Dia Mundial de les Telecomunicacions, Internet i la Societat de la Informació, organitzada per Telecos.cat, COETTC, COEINF, COETTC i  GrausTIC.

 

Pedro Linares i Aïda Espinet

L’acte va començar amb les paraules de benvinguda de Pedro Linares, president de Telecos.cat, i d’Aïda Espinet, vicedegana del COETTC.

La inauguració anava a  càrrec de Julián Vinué, gerent d’Innovació Digital i Relacions Institucionals de Telefónica, i de Liliana Arroyo, directora general de Societat Digital del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, qui durant la seva intervenció afirmava que si entenem Internet com un bé públic global, l’accés ha de ser universal i equitatiu. En aquest marc i gràcies a l’acord entre la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i el govern espanyol, cofinancem el Centre Tecnològic del projecte GIGA, que neix de la mà de la ITU i UNICEF per reduir la bretxa digital a totes les escoles del món”.

 

Després de la intervenció via vídeo de la secretària general de la ITU, Doreen Bogdan-Martin, arrencava el panell d’experts, amb la participació de quatre professionals del sector que des de Catalunya estan liderant iniciatives que contribueixen a l’empoderament d’aquests països mitjançant les TIC.

Debat Jordi Ros, Eva Vidal, Rosa Maria Cortada i Joan Cruz. Moderat per Alfred Causi

 

Jordi Ros, fundador i president de Labdoo (una plataforma global col·laborativa sense ànim de lucre que permet fer arribar portàtils en desús a escoles d’arreu del món), explicava les estratègies que utilitzen per tal que l’educació arribi a ser un bé universal.

A continuació, intervenia Eva Vidal, impulsora de l’Associació d’Universitaris per a la Cooperació (AUCOOP), entitat que va néixer a l’escola de Telecos de la UPC, que treballa amb el convenciment que les TIC poden contribuir a una millor vida de les persones, és a dir, al desenvolupament sostenible.

 

Tot seguit arribava el torn de Rosa Maria Cortada, CIO d’Oxfam Intermón, qui presentava com el projecte Jesac (Sahelian Youth for Climate Action) aconsegueix innovar i posar les noves tecnologies al servei de la cooperació per al desenvolupament, buscant promoure oportunitats laborals per als joves del Sahel.

 

La darrera de les ponències anava a càrrec de Joan Cruz, director de Relacions Institucionals de la Fundació Telefònica. Cruz explicava com aquesta Fundació treballa per fer un món més humà implantant un desenvolupament digital inclusiu i formant les persones en les capacitats digitals que els poden ajudar a transformar la seva vida.

 

El debat, moderat per Alfred Causi, enginyer de Telecomunicació amb experiència en ONGs de l’àmbit tecnològic i soci-fundador de Wit Technical Creative Agency, tenia lloc just abans de la cloenda, a càrrec de Karina Gibert, degana del COEINF, i de Sergi Marcén, secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya. Marcén posava l’accent en la necessitat d’avançar en el camí de la transformació digital, que requereix -deia- “del compromís dels professionals del sector per crear bona tecnologia, perquè de dolenta ja se n’està fent”. 

 

Vídeo íntegre de la jornada

Galeria de fotos

 

Total Page Visits: 1285 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorJornada formació ISACA BCN 23 maig: “Trencant barreres de hardware i software”
Artículo siguienteOn estudiar Grau en Enginyeria de Telecomunicació a Catalunya?

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí