Apagada de la TDT. Arriba el HD

196

A partir del 14 de febrer, tots els canals de la Televisió Digital Terrestre (TDT) sol s’emetran en HD, amb el que s’apreciarà una millora significativa amb la qualitat de la imatge, passant de 576 línies a 1080 (de 576p a 1080p). Tots aquells canals que es retransmeten en formats SD (standar definition) desapareixeran, la qual cosa farà que els usuaris hagin de resintonitzar els seus televisors.

 

Fins ara, els principals canals estatals i autonòmics, La 1, La 2, Antena 3, Cuatro, Telecinco i la Sexta ja emitien simultàneament en HD i SD, per tant, sol hauran d’apagar la senyal en definició estàndar. Altres canals com Clan, cambiaran de freqüència, mentre que els que es van estrenar directament en HD, Atreseries, BeMad…no relitzaran cap canvi.

Des del 16 de gener de 2024 tota l’oferta de TDT de 3cat (TV3, 3/24, Esport3 y SX3/33) sol està disponible en HD. Durant les setmanes prèvies a l’apagada, els canals SD que han deixat d’emetre’s han estat identificats amb les lletres SD al seu logotip i ha mostrat en sobreimpressió un text informatiu explicant l’apagada del canal i la necessitat de buscar el canal TV3 HD

 

La falta d’adaptació dels receptors de televisió a Espanya va fer  endarrerir un any l’establert pel RD 391/2019 de 21 de juny, que aprovava el Pla Tècnic Nacional de la Televisió Digital Terrestre, amb l’obligació d’emetre en HD.

 

Total Page Visits: 408 - Today Page Visits: 2
Artículo anteriorEl COETTC amb l’ACUSTICAT 2024. V Congrés d’Acústica de Catalunya
Artículo siguienteAssemblea General Ordinària COITT/AEGITT 02-03-2024

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí