Avinyó dedica un espai a la telegrafia òptica

1194

Aquest serà el segon espai del Centre Els Matiners de difusió del municipi que es va obrir l’any passat en el marc de la Fira dels Matiners, aquest any se celebrarà el 8 de maig, i se centrarà en la telegrafia òptica amb la presentació en societat d’una rèplica de gran format de l’anomenada Torre dels Soldats d’Avinyó, un element clau de l’exèrcit liberal per lluitar contra els carlins, ja que, a través d’un sistema de barres i boles amb significats numèrics i fonètics, es rebien les ordres provinents de Barcelona.

La construcció és de grans dimensions, fa 1,70 metres d’alçada, és desmuntable en tres parts per tal de poder veure on s’ubicaven els diferents elements i espais (entrada, control del telègraf, prismàtics, planta baixa per a viure-hi els soldats juntament amb el cos lateral que es va fer adjunt a la torre…) i poder entendre el funcionament d’una construcció d’aquestes característiques.
L’obra ha estat realitzada per Felip Aguilar, un veí de la població aficionat al món del maquetisme, de manera altruista.
Total Page Visits: 1623 - Today Page Visits: 1
Artículo anterior¡Hola mundo!
Artículo siguienteAssemblea General Ordinària del COETTC 2016

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí