El nou marc legal de les CCAA en ICT no és de compliment estatal

1345

El passat 28 de setembre es va publicar en el Diari Oficial de Galícia (DOG) el Decret 127/2016 que regula les infraestructures necessàries per possibilitar les funcionalitats de la llar digital en els habitatges de nova construcció, com a complement a la normativa estatal recollida en el RD 346/2011 i l’Ordre ITC 1644/2011.

En aquesta normativa s’annexen les especificacions tècniques mínimes de la infraestructura de suport de la llar digital que hauran de complir els habitatges de nova construcció en la Comunitat Gallega per aconseguir el nivell mínim de llar digital.

Atès que en la normativa recollida a nivell estatal en l’article 14 del RD 346/2011 s’indica que la decisió d’incorporar la infraestructura de llar digital correspon al Promotor, des d’aquesta Secretaria Tècnica, el COITT ha sol·licitat al Ministeri indicacions sobre l’aplicació d’aquesta nova normativa gallega i sobre l’obligatorietat de verificar el seu compliment en els projectes de ICTs a verificar pel col·legi, obtenint la següent resposta :

“El Reglament de ICT preveu que el projecte pugui incloure un apartat de Llar Digital, i conté un annex recomendatori sobre aquest tema (annex V). En cas que el projecte de ICT inclogui aquest apartat, les entitats de verificació han de comprovar el seu alineament amb aquell (veure llista de paràmetres a verificar; annex II de l’Ordre de ICT). Per tant, el marc actual ja contempla la verificació dels aspectes d’HD continguts en la normativa de ICT. Ha d’entendre’s, no obstant això, que la verificació de projectes de ICT únicament està referida a la normativa de ICT, que és d’àmbit estatal, no tenint perquè avalar el compliment de les normes que puguin dictar les Comunitats Autònomes”.

Per tant aquesta entitat de verificació, verificarà en els projectes de ICT presentats, l’estructura i compliment que sobre Llar Digital està contemplat en el RD 346/2011 i l’Ordre ITC 1644/2011.

Total Page Visits: 1108 - Today Page Visits: 2
Artículo anteriorNota sobre Canonades d’Instal·lacions Frigorífiques i l’aplicació de la DEP
Artículo siguienteCurs de Posicionament Web per a Enginyers Tècnics de Telecomunicació

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí