Entra en vigor el Reglament d’Instal·lacions de Protecció contra incendis

1519

El Reial Decret 513/2017, de 22 de maig, va aprovar el Reglament d’instal·lacions de protecció contra incendis (RIPCI), derogant i substituint el Reial Decreto1942/1993 vigent fins ara.
El nou Reglament va entrar en vigor el passat 12 de desembre i tindrà una carència de 12 mesos per a la seva adaptació i compliment.
El més destacable és:
-Les empreses instal·ladores i mantenidores han de tenir una assegurança més gran, han de disposar de la ISO i el personal haurà d’estar degudament preparat.
– Els manteniments hauran de ser cada 3 mesos en forma obligatòria. Tanmateix, hauran d’emplenar una acta i anualment les empreses mantenidores han d’emetre un informe amb un resum d’aquestes, la nova revisió i un certificat emés per un professional autoritzat. Aquesta documentació s’ha de guardar durant cinc anys.
– Els detectors de foc tenen una vida màxima de 10 anys, canvia l’altura dels polsadors. Els extintors s’han de retimbrar cada cinc anys i tenen 20 anys com a màxim de vida, l’altura d’instal·lació ha variat i ha de ser entre 80 i 120 cms. Les boques d’incendis equipades (BIES) han de passar una prova hidràulica cada cinc anys i tenen 20 anys com a màxim de vida útil.
– S’estableix un règim sancionador per a l’empresa mantenidora i la comunitat amb més responsabilitats.
Tot i això, encara s’estan perfilant altres aspectes dels quals s’informarà més endavant.

Total Page Visits: 1777 - Today Page Visits: 3
Artículo anteriorLes TIC celebren el seu dia a Santa Cruz de Tenerife
Artículo siguienteEl Pla MOVALT es posa en marxa

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí