El Llibre de Visites desapareix

10708

El passat 21 de juliol va entrar en vigor, després de la seva publicació en el BOE, la Llei 23/2015, Ordenadora del Sistema d’Inspecció de Treball i Seguretat Social en la qual desapareix l’obligació per a les empreses d’adquirir, portar i diligenciar els Llibres de Visites com es venia fent fins ara.

Per tant, empresaris, treballadors per compte propi, titulars de centres o establiments que estaven obligats a adquirir, portar, diligenciar i legalitzar davant la Inspecció de Treball i de Seguretat Social els Llibres de Visites a partir d’ara estan eximits d’aquesta obligació.

Així, segons es contempla en l’Article 21.6 de la Llei 23/2015 de 21 de juliol, els funcionaris actuants estendran diligència per escrit de cada actuació que realitzin en ocasió de les visites als centres de treball o de les comprovacions efectuades mitjançant compareixença del subjecte inspeccionat en dependències públiques que les tramitarà a través de mitjans electrònics,sense cap obligació als interessats d’adquirir qualsevol classe de llibre o formulari per a la realització d’aquestes diligències.

No obstant això, a les empreses que tinguin un Llibre de Visites, se’ls hi seguiran practicant les diligències en el mateix pel que hauran de conservar tant aquest com aquells Llibres de Visites que estiguin esgotats d’acord al previst en la Resolució d’11 d’Abril de 2006 sobre el Llibre de Visites de la Inspecció de Treball i Seguretat Social vigent en el que no s’oposi o contradigui a la Llei 23/2015 de 21 de juliol.

Total Page Visits: 4358 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorEl COETTC posa en marxa el llistat de col·legiats per mesurar camps electromagnètics
Artículo siguienteMesures de seguretat per evitar els robatoris dels dispositius mòbils

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí