Aprovat el Reglament d’instal·lacions de protecció contra incendis

1299

El Consell de Ministres ha aprovat, mitjançant un Reial decret, el Reglament d’instal·lacions de protecció contra incendis (RIPCI) amb l’objectiu de determinar les condicions i els requisits exigibles al disseny, instal·lació, manteniment i inspecció dels equips, sistemes i components que conformen les instal·lacions de protecció activa contra incendis.
En concret, es regulen els següents aspectes:
-Les condicions i requisits que han de complir els equips, sistemes i components de protecció contra incendis.
-Les condicions d’habilitació i funcionament de les empreses instal·ladores i mantenedoras.
-Les condicions per a la instal·lació, posada en servei, manteniment mínim i inspeccions periòdiques d’aquestes instal·lacions.
-El règim sancionador.
Les instal·lacions de protecció contra incendis es regeixen actualment per un Reglament del 5 der novembre de 1993. No obstant això, l’evolució, tant de la tècnica com del marc normatiu, fa imprescindible actualitzar i revisar els requisits establerts en el citat Reglament. En concret, poden citar-se de dos Reglaments comunitaris de 2008 i 2011.
D’altra banda, el Reglament de seguretat contra incendis en els establiments industrials, de 2004, i el Codi Tècnic de l’Edificació, de 2006, estableixen que el disseny, l’execució, la posada en funcionament i el manteniment de les instal·lacions de protecció contra incendis, així com els seus materials, components i equips, han de complir l’establert en la seva reglamentació específica. Es fa necessari, en conseqüència, establir les condicions que han de reunir els equips i sistemes que conformen les instal·lacions de protecció contra incendis per aconseguir que el seu funcionament, en cas d’incendi, sigui eficaç.

Total Page Visits: 1430 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorMultes a les empreses de seguretat no inscrites com a instal·ladores
Artículo siguienteSeminari de càmeres IP per CCTV

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí