En marxa la TPE

1388

El Consell de Ministres, va aprovar el passat 9 de juny un Reial decret pel qual s’adapta a l’ordenament intern la Directiva 2013/55/UE del Parlament Europeu i del Consell, de 20 de novembre de 2013, per la qual es facilita la possibilitat de moure’s, establir-se o anar temporalment a exercir una professió a determinats països europeus.
Aquesta nova regulació té com a objectiu reforçar el mercat interior i la lliure circulació de professionals mitjançant un reconeixement més eficaç i transparent de les qualificacions professionals a través de la Targeta Professional Europea (TPE) i així guanyar eficiència econòmica i operativa amb la finalitat de beneficiar a professionals i autoritats competents; i alleugerir les càrregues administratives vinculades al reconeixement de les qualificacions professionals.

TPE 
És una nova eina creada per la Comissió per facilitar l’eliminació de barreres i propiciar una simplificació dels mecanismes de reconeixement per afavorir la mobilitat d’assalariats i professionals. D’aquesta manera el que opti pel procediment de la TPE, més simplificat i àgil, haurà de renunciar a instar qualsevol dels altres procediments de reconeixement.
El seu funcionament es divideix en dos fases: la primera l’Estat membre d’origen registrarà la sol·licitud i carregarà tota la informació del professional sol·licitant de la TPE. La segona fase correspon a l’autoritat de l’Estat membre d’acolliment que, una vegada verificats totes les dades, expedirà aquesta TPE. Això no obstant, en determinats suposats, la pròpia autoritat de l’Estat membre d’origen podrà tramitar les dues fases, el registre de la sol·licitud i l’expedició de la TPE perquè el migrant es desplaci a un altre Estat membre.
Les professions que ja la poden demanar són: infermera, farmacèutic, fisioterapeuta, guia de muntanya i agent de la propietat immobiliària. A curt termini s’afegiran totes les professions.

Total Page Visits: 2185 - Today Page Visits: 22
Artículo anteriorAjuts per la realització de projectes de les tecnologies del futur
Artículo siguienteEl Suprem reconeix, restaura i revalida les facultats dels ITT en el camp de l’energia elèctrica

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí