El Govern espanyol posa en marxa diverses mesures per facilitar la mobilitat de determinades professions per Europa

1149

El Consell de Ministres, ha aprovat un Reial decret pel qual s’adapta a l’ordenament intern la Directiva 2013/55/UE del Parlament Europeu i del Consell, de 20 de novembre de 2013, per la qual es facilita la possibilitat de moure’s, establir-se o anar temporalment a exercir una professió a determinats països europeus.

Així, aquest reial decret recull una sèrie de mesures, engegades pel Govern, que recorda que l’àmbit d’aplicació comprèn als professionals dels Estats membres de la unió Europea (i de l’Espai Econòmic Europeu) que pretenguin exercir, per compte propi o aliena, una professió regulada a Espanya. Les resumim en les següents:
· La Targeta Professional Europea. Més informació AQUÍ
· Centre d’Assistència. Proporcionar assessorament i assistència als ciutadans davant la complexitat i incertesa dels tràmits administratius que s’han de complir.
· Mecanisme d’Alerta.  Alertar als EEMM quan, a causa d’una mesura disciplinària o una condemna penal, un professional ja no està autoritzat a exercir la seva professió dins de la UE. En els suposats en que per a l’exercici d’una professió es requereixi col·legiació obligatòria es troben els Consells Generals o Superiors  dels Col·legis Professionals com a autoritats competents espanyoles per informar a les dels EEMM.
· Comprovació de la competència lingüística. Es realitzarà abans que el professional comenci a exercir la professió a l’EEMM d’acollida.

Total Page Visits: 979 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorLas telecos advierten: Europa puede quedarse atrás en el futuro 5G
Artículo siguienteAutoconsumo compartido. ¿Cómo lo desarrollamos?

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí