Entra en vigor el Reial Decret 706/2017, de 7 de juliol, d’instrucció tècnica complementària MI-IP 04 “Instal·lacions per a subministrament a vehicles”

1391

El pròxim 2 de novembre entra en vigor el Reial Decret 706/2017, de 7 de juliol, d’instrucció tècnica complementària MI-IP 04 “Instal·lacions per a subministrament a vehicles”. l’objectiu és potenciar i fomentar la seguretat de les instal·lacions petrolíferes per a subministrament a vehicles i a reduir la contaminació del terreny per pèrdues accidentals de carburants.

En aquest sentit volem destacar els principals punts de la normativa:
Disposició transitòria primera. Revisió i inspecció de les instal·lacions existents.
– Totes les instal·lacions existents abans de l’entrada en vigor de la ITC LA MEVA-IP 04, aprovada pel RD 2201/1995, i les autoritzades conforme a ella, seran revisades i inspeccionades d’acord amb les exigències tècniques d’aquesta ITC. Les instal·lacions que no s’haguessin adaptat seran inspeccionades d’acord amb les exigències tècniques establertes en el reglament en vigor al moment de la seva instal·lació.
Disposició final primera. Modificació de la ITCLA MEVA-IP 05 “instal·ladors o reparadores i empreses instal·ladores o reparadoras de productes petrolífers líquids”, aprovada pel RD 365/2005, de 8 d’abril.
Els apartats 2 i 3 de l’art.3 queden redactats de la següent manera:
3.2 Els instal·ladors habilitats i les empreses instal·ladores de PPL de categoria I podran
realitzar, modificar i mantenir instal·lacions d’hidrocarburs de les classes C i D, amb un límit d’emmagatzematge de 10.000 litres, però una vegada posada en funcionament la instal·lació, en cap cas podran accedir a l’interior del tanc, ni soldar o desmuntar la boca d’home. Únicament podran accedir a l’interior de l’arqueta de boca d’home, una vegada posada en funcionament la instal·lació, si disposen del sistema de rescat necessari (trípode, rescatador i arnés), exposímetre i sistema de ventilació adequat.
3.3 Els instal·ladors habilitats i les empreses instal·ladores de PPL de categoria II podran realitzar, modificar i mantenir instal·lacions d’hidrocarburs de les classes B, C i D sense límit d’emmagatzematge, però una vegada posada en funcionament la instal·lació, en cap cas podran accedir a l’interior del tanc, ni soldar o desmuntar la boca d’home. Únicament podran accedir a l’interior de l’arqueta de la boca d’home, una vegada posada en funcionament la instal·lació, si disposen de sistema de rescat (trípode, rescatador i arnés), exposímetro i sistema de ventilació adequat.
Queden derogats els RD següents:
– El Reial decret 2201/1995, de 28 de desembre.
– El Reial decret 1905/1995, de 24 de novembre.
A més, teniu les normes d’Instrucció Tècnica Complementària MI-IP 04 “Instal·lacions per a subministrament a vehicles”

Us facilitem el link del RD per qualsevol consulta. Reial Decret 706/2017

Total Page Visits: 1170 - Today Page Visits: 2
Artículo anteriorL’ultima cabina telefonica de barcelona tindrà una nova funció
Artículo siguienteDenuncian que los técnicos que miden ondas electromagnéticas carecen de formación

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí