S’aprova el Pla Tècnic Nacional de la TDT i la concessió directa d’ajuts

1361

El Govern espanyol ha aprovat el Reial decret 391/2019, de 21 de juny, pel qual s’aprova el Pla Tècnic Nacional de la Televisió Digital Terrestre i es regulen determinats aspectes per a l’alliberament del segon dividend digital i el Reial decret 392/2019, de 21 de juny, pel qual es regula la concessió directa de subvencions destinades a compensar els costos derivats de la recepció o accés als serveis de comunicació audiovisual televisiva en les edificacions afectades per l’alliberament de la banda de freqüències 694-790 Mhz (segon dividend digital).
Així, amb aquest dos importants RD Espanya posa el punt d’inici del pròxim dividend digital, un procés que farà que s’alliberi la banda dels 700MHz a tot l’estat amb data límit del 30 de juny de 2020.
Pel que fa als ajuts a les comunitats de veïns que hauran d’adaptar les seves antenes al Segon Dividend Digital (SDD), procés clau que permetrà el desplegament de les xarxes 5G mitjançant l’alliberació de la banda de 694-790 MHz de l’espectre radioeléctric, rebran subvencions per un valor total de 150 MEUR destinats a compensar els costos derivats de l’adaptació dels sistemes col·lectius de recepció dels serveis de TDT.
Les cadenes de televisió s’hauran de resintonitzar per adaptar-se a l’arribada del 5G i que segons la zona geogràfica es farà en diferents períodes, però, abans del 30 de juny.
El Govern espanyol convocarà una licitació pública per tal d’assignar aquesta banda als operadors de forma que estigui disponible per oferir els serveis de 5G abans de la data límit.

Desheredados del Segundo Dividendo Digital, 700MHz, TDT 2
Recomanacions per als nous aparells de TV
La TDT 5G posa en risc la viabilitat de canals públics

Total Page Visits: 1325 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorSubvencions per a l’adquisició de vehicles eficients
Artículo siguientePròxims ajuts en matèria de territoris intel·ligents

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí