Publicat l’informe de les Tendències de Ciberseguretat del 1r trimestre del 2018

1122

El document publicat pel Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) explica que l’escenari s’ha caracteritzat per la creixent especialització dels atacs de malware i la predisposició dels organismes institucionals a regular diferents aspectes del món cibernètic.

Aquestes són les conclusions  que es desprenen de l’Informe de les Tendències de Ciberseguretat del 1r trimestre del 2018 que s’ha elaborat tenint en compte les amenaces de ciberseguretat detectades pel Centre i els informes i fonts qualificades d’altres entitats, fabricants, organismes i professionals del món de la ciberseguretat, tant de l’àmbit nacional com internacional.

Principalment, l’entitat assenyala que durant els tres primers mesos de 2018 s’ha produït una especialització creixent dels atacs de malware i una predisposició dels organismes institucionals a regular diversos aspectes del món cibernètic.
En relació als atacs els principals objectius han estat, per una banda,  l’obtenció de criptomonedes amb un increment en la minería de la criptodivisa Monero i per altra banda, el robatori de les dades personals dels pacients d’hospitals i centres salut per vendre-les al mercat negre.
El document aborda com els organismes institucionals es plantegen controlar aspectes del món cibernètic (notícies falses, criptomonedes, …). En aquest punt, el CESICAT considera que són necessàries mesures per generar confiança en els usuaris, també mostra la seva preocupació per com pot retallar el dret a la informació i a l’opinió si s’utilitzen per silenciar els moviments opositors.
L’estudi destaca, com a notícies rellevants del trimestre, la recopilació no consentida d’informació de 87 milions d’usuaris de Facebook i repassa les vulnerabilitats Meltdown i Spectreque afecten el disseny dels processadors INTEL, AMD i ARM dels darrers 19 anys.
En referència a les ciberamenaces fa èmfasi, entre altres, de la campanya de phishing als EUA coincidint amb la declaració de la renda i les campanyes a Espanya per robar dades personals fent-se passar per diferents empreses, els casos de ransomware que, lluny de desaparèixer, esdevenen cada vegada més dirigits a empreses, així com en l’atac DDoS més gran que s’ha registrat mai (que va tenir una intensitat de 1,7 Tbps).

Total Page Visits: 6764 - Today Page Visits: 2
Artículo anteriorAdrià Mallorquí millor expedient acadèmic en Telemàtica
Artículo siguienteEl blockchain en el sector dels transports i la Nova Llei de Contractes en el sector públic a debat

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí