Nou Reial Decret 390/2021 de Certificació Energètica

712
A partir del 3 de juny ha entrat en vigor el nou Reial Decret 390/2021, d’1 de juny, pel que s’aprova el procediment bàsic per a la certificació de la eficiència energètica dels edificis.

 

RED390/2021

 

 

PRINCIPALS CANVIS

Ampliació de l’àmbit d’aplicació a:
Edificis de nova construcció.
Edificis o parts d’edificis existents que es venguin o  lloguin a un nou arrendatari.
Edificis o parts d’edificis que pertanyen o són ocupats per una administració pública amb una superfície útil total superior a 250 m2.
Edificis o parts d’edificis en els què es realitzin reformes o ampliacions:
– Substitució, instal·lació o renovació de les instal·lacions tèrmiques.
– Intervenció en més del 25% de la superfície total de l’envolupant tèrmica final de l’edifici.
– Ampliació de més d’un 10% de la superfície o el volum construït de la unitat o unitats d’ús sobre les què s’intervingui, quan la superfície útil total ampliada superi els 50m2.
– Edificis o parts d’edificis amb superfície superior a 500m2 (administratius, sanitaris, comercials, residencial públic, docent, cultural…)
– Edificis que hagin de realitzar obligatòriament la Inspecció Tècnica de l’Edifici (ITE) o inspecció equivalent.
Obligació de realitzar una visita a l’inmoble del tècnic competent, com a mínim una, i amb una antelació màxima de tres mesos abans de l’emissió del certificat.
Modificació de la certificació en fase de projecte i d’obra acabada en els edificis d’obra nova i en edificis o parts d’edificis en els què es realitzin reformes o ampliacions
Validesa, renovació i actualització del certificat d’eficiència energètica, amb una validesa màxima de 10 anys, excepte quan la qualificació energètica per emissions o per energia primària no renovable sigui una G, aleshores la validesa màxima serà de 5 anys.
Reforç de l’obligació d’informar i ensenyar l’etiqueta de certificació energètica en qualsevol publicitat de l’immoble que es vulgui  vendre o llogar, ja sigui en agències immobiliàries, tanques publicitàries, pàgines web, portals immobiliaris, catàlegs, premsa o similars estaran obligats a incloure la informació relativa a la seva qualificació d’eficiència energètica.
Obtenció del certificat i obligatorietat d’exhibir l’etiqueta d’eficiència energètica dels edificis administratius, rehabilitacions, edificis terciaris de més de 500 m2 i edificis que hagin de disposar de la ITE, (àmbit d’aplicació c), d), e) i f)) i d’exhibir l’etiqueta energètica en edificis administratius i edificis terciaris de més de 500 m2. s’ha de complir abans de dotze mesos des de l’entrada en vigor d’aquest Real decret.

 

 

Total Page Visits: 1702 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorVII Congrés de Turisme Digital del COITTCAN
Artículo siguienteSorteig d’entrades per al MWC i el 4YFN 2021

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí