Modificació del Quadre Nacional d’Atribució de Freqüències

1140

Amb la publicació de l’Ordre ETD/666/2020, del 13 de juliol, per la qual es modifica l’Ordre ETU/1033/2017, del 25 d’octubre, per la qual s’aprova el Quadre Nacional d’Atribució de Freqüències.

El Quadre Nacional d’Atribució de Freqüències (CNAF) estableix el marc regulador i l’ús per al qual es reserven les diferents bandes de freqüències, segons les normes i directrius dels grups de treball internacionals i la legislació de la Unió Europea.

Entre les modificacions incorporades destaquem:

  • Determinació del límit màxim de la quantitat de freqüències que podrà utilitzar un operador en la banda de 700 MHz, una de les tres bandes prioritàries per a la introducció de les xarxes 5G.
  • Els límits establerts són: pel que fa a les freqüències apariades de la banda de 700 MHz, s’estableix el límit màxim en 2×15 MHz per operador. A més, s’estableix un límit màxim de 2×35 MHz per operador per al conjunt de les bandes apariades de 700 MHz, 800 MHz i 900 MHz.

Així, s’assegura un bon equilibri entre, la quantitat d’espectre necessària perquè un operador desplegui les seves xarxes de manera eficient i pugui prestar de manera adequada els seus serveis 5G i afavorir la competència evitant l’acaparament d’espectre.

 

Total Page Visits: 1718 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorInforme del procès d’antenització lligat a la Lliberació del Segon Dividend Digital
Artículo siguienteCurs online de formació per a Tècnics competents en elaboració de Plans d’Autoprotecció

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí