Gran èxit de la 26a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica

436
El passat 16 de juny es va celebrar La 26a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, amb més de 600 professionals i representats d’empreses, administració, entitats i institucions del món tecnològic, la ceremonia va ser un gran èxit.

 

 

L’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF) van tornar a organitzar aquesta trobada, que aquest any servia per posar en valor els professionals de l’ecosistema tecnològic català i les seves aportacions en la lluita contra la COVID-19. Raquel Sans, la presentadora de la gala, va introduir reportatges per tal de visualitzar aquesta contribució, amb el testimoni de veus tant rellevants com el doctor Bonaventura Clotet; el director del BSC, Mateo Valero; l’experta en robòtica assistencial del CSIC-UPC, Carme Torras; l’impulsor de COVIDWarriors, Andreu Veà; o la professora i co-fundadora de l’IDEAI-UPC, Karina Gibert.

Abans, però, Pedro Linares, president de Telecos.cat, i Eduard Martin, degà del COEINF, adreçaven als assistents unes paraules de benvinguda, recordant aquells que han estat directament tocats per la pandèmia, agraïnt als enginyers i enginyeres associats i col·legiats la seva fidelitat i suport als col·lectius professionals organitzadors i reivindicant la necessitat de fomentar les vocacions tecnològiques entre les noies.

La inauguració oficial va anar a càrrec del vicepresident Jordi Puigneró, qui aprofitava la seva intervenció per subratllar l’aposta del Govern per les polítiques digitals, departament que dirigeix, i reafirmava la voluntat de què Catalunya sigui  “un país digital”, igual que abans va ser “un país industrial”, el que s’ha de traduir en “un país connectat per terra, mar i aire,  i també per l’espai”.

A continuació va arribar el torn de Roberto Sánchez, secretari d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, i de Laia Bonet, tinenta d’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona. Després de posar de relleu la resiliència que les infraestructures de telecomunicació de l’Estat han demostrat en plena pandèmia, Sánchez es referia a l’aposta del govern d’Espanya per la transformació digital, a la qual destinarà un 29% dels Fons Next Generation atorgats per  la Unió Europea.

Durant la cloenda institucional –i després del lliurament dels Premis (tota la informació dels guardonats aquí)-, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, insistia en aquest mateix punt, reivindicant la necessitat que la revolució digital ho sigui per a tots els ciutadans per igual.

 

GALERIA FOTOGRÀFICA DISPONIBLE AQUÍ (autor fotos: David Oller)

 

 

Més informació

 

 

Total Page Visits: 710 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorSorteig d’entrades per LaNit de les Telecomunicacions i la Informàtica 2021
Artículo siguienteLa METGEC demana reobrir les oposicions suspeses a l’Ajuntament de Barcelona

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí