Gran èxit de la 27a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica

414

Més de 900 professionals i representants d’empreses, administració, entitats i institucions del món tecnològic es donaven cita aquest dilluns 21 de març a l’Auditori de Barcelona en el decurs de la 27a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, que també es va poder seguir en directe per Internet i Fibracat TV.

 

 

L’Associació Catalana d’Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF) han tornat a organitzar conjuntament aquesta trobada que enguany tenia com a protagonistes les dones pioneres del sector.

 

Així, a banda de projectar un vídeo especial dedicat a elles (veure aquí), l’organització feia un homenatge a Asunción Moreno i Elena Bardají, pioneres a Catalunya a l’hora d’optar per unes carreres tecnològiques (Telecomunicacions i Informàtica), en un moment (finals dels 70-principis dels 80), en què la presència femenina era inexistent. La ministra de Ciència i Innovació del Govern d’Espanya, Diana Morant, se sumava a aquest reconeixement amb una intervenció via vídeo on posava l’accent en la necessitat de promoure vocacions entre les nenes i les noies oferint-les referents on emmirallar-se.

 

Pedro Linares, president de Telecos.cat, i Eduard Martin, degà del COEINF, adreçaven als assistents unes paraules de benvinguda, mentre que el lliurament de Premis (tota la informació dels guardonats aquí) va ser a càrrec d’algunes de les autoritats participants a la cerimònia, com el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, el secretari d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, Roberto Sánchez, la tinenta d’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, o el president delegat de l’Àrea d’Innovació de la Diputació de Barcelona, Josep Arimany.

 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, tancava l’acte després de lliurar el Premi d’Honor. Durant la seva intervenció, es referia a Catalunya com a “terra d’oportunitats” pel que fa al sector tecnològic, afirmant que “disposem d’actius molt grans per ser altament competitius”.

 

Galeria fotogràfica AQUÍ (autor fotos: David Oller)
Gala íntegra AQUÍ

 

 

Total Page Visits: 1080 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorConvocatòria Premis DonaTIC 2022
Artículo siguienteACUSTICAT 2022. IV Congrés d’Acústica de Catalunya

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí