Ajudes pel desplegament 5G en carreteres, ferrocarrils i zones rurals

348

Aquest passat 6 de juny s’ha publicat al BOE l’Ordre ETD/507/2022 de 2 de juny, per la qual s’estableixen les bases reguladores de la concessió d’ajudes per a la provisió del conjunt de la infraestructura passiva necessària per a la provisió de serveis de comunicacions mòbils en zones on no existeix cobertura mòbil 4g amb servei mínim de 10 mbps i es procedeix a una primera convocatòria, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència; Programa “únic-5g xarxes”.

 

El programa compta amb un pressupost de 150 milions d’euros per tal d’impulsar el desplegament en carreteres, ferrocarrils -nacionals i transfronterers- i zones rurals i està destinat a operadors de telecomunicacions degudament habilitats. Els destinataris de les ajudes estaran obligats a permetre l’accés a les infraestructures subvencionades almenys a quatre operadors de serveis de comunicacions electròniques.

 

Aquest és el primer pas per estendre a tots els àmbits territorials, especialment a les zones rurals, infraestructures passives com torres, pals… necessàries per a donar serveis de comunicació mòbils. Les ajudes es concediran en règim de concurrència competitiva a quatres zones geogràfiques:

1- Galícia, Astúries, Cantàbria, País Basc, i Castella i Lleó. (52,9 M€).
2- Aragó, Catalunya, Comunitat Foral de Navarra i La Rioja. (33,0 M€).
3- Comunitat de Madrid, Castella – la Manxa, Extremadura i Canàries. (30,0 M€).
4- Andalusia, Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia, Illes Balears, Ciutat Autònoma de Ceuta i Ciutat Autònoma de Melilla (34,5 M€).

 

Total Page Visits: 525 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorWebinar gratuït “Recàrrega Vehicle Elèctric. AC-DC, normatives i instal·lacions. Electromobilitat”
Artículo siguienteJornada Telecoms BCN: Gabocom i HellermannTyton

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí