Albert Dalmau impulsa la modernització de l’atenció ciutadana, OAC, des de Tarragona

278

Tarragona ha estat històricament un punt neuràlgic en l’administració i les telecomunicacions d’Espanya. Des de l’època romana, quan va ser escollida com a centre administratiu d’Hispània, al 1995 quan la ciutat va ser la porta d’entrada d’Internet a Espanya i Europa a través del projecte “Oasi” impulsat per la Diputació de Tarragona. A més, Tarragona va ser escenari del primer delicte telemàtic al país, fet que va motivar la creació de la unitat de delictes telemàtics el 1996. Actualment, la ciutat acull la seu del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya (COETTC), l’únic existent a Catalunya en aquest àmbit.

.

En aquest context, el conseller de la Presidència, Albert Dalmau, ha presentat a Tarragona el nou model d’Oficines d’Atenció Ciutadana(OAC) de la Generalitat de Catalunya. Aquest projecte té com a objectiu millorar l’accessibilitat i l’eficiència dels serveis públics, apropant-los a la ciutadania mitjançant la creació de deu oficines integrals distribuïdes per tot el territori català. A més, s’han implementat oficines mòbils per arribar als municipis més petits i zones rurals, garantint que tots els ciutadans tinguin accés als serveis de la Generalitat.

A l’acte de presentació, el conseller Dalmau ha destacat la importància de posar els ciutadans al centre de les polítiques públiques i ha agraït la tasca dels professionals que fan possible aquesta transformació. També ha subratllat la necessitat d’una atenció més propera i accessible, eliminant l’obligatorietat de la cita prèvia per accedir als serveis.

El secretari de Telecomunicacions, Albert Tort, ha acompanyat el conseller en aquesta presentació, reforçant el compromís del govern amb la modernització tecnològica i l’accessibilitat dels serveis públics.

.

El degà del COETTC, Jordi Farré, que va assistir a l’esdeveniment, ha aprofitat l’ocasió per interpel·lar el conseller Dalmau sobre la necessitat d’una transició telemàtica més inclusiva. Farré destaca que el COETTC porta temps denunciant que el pas a l’administració telemàtica s’ha fet sovint sense tenir en compte la realitat tecnològica dels usuaris, molts dels quals no disposen dels equips adequats o dels coneixements necessaris per interactuar amb l’administració de manera efectiva. Per aquest motiu, ha celebrat la incorporació de més persones per assistir els ciutadans en l’ús de les noves eines telemàtiques, assegurant així una transició més justa i efectiva cap a l’administració telemàtica. Comparativament, fa 6 mesos, Catalunya estava per davant d’altres CCAA, però encara queda marge per millorar.

.

Aquest nou model d’atenció ciutadana representa un pas endavant en la modernització de l’administració pública catalana, apropant els serveis a la ciutadania i adaptant-se a les necessitats actuals de la societat. Amb la implementació d’aquestes oficines integrals i mòbils, la Generalitat busca garantir que tots els ciutadans, independentment de la seva ubicació geogràfica o coneixements tecnològics, puguin accedir als serveis públics de manera eficient i sense barreres.

.

Vídeo presentació.

.

Total Page Visits: 2164 - Today Page Visits: 6
Artículo anteriorPresenta les teves solucions a l’Open Innovation Challenge
Artículo siguienteEl COETTC amb la 30a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí