Diari Més-Tarragona “Falten més carregadors eléctrics de baixa potència a Tarragona”

496

El Diari Més s’ha posat en contacte amb el COETTC per parlar sobre la problemàtica que hi ha a la ciutat de Tarragona amb l’escassetat de carregadors de baixa potència per a vehicles elèctrics a la ciutat, on la majoria de punts que es poden trobar són d’elevada potència (55 o 22 kwh) que van bé per viatges o trajectes que s’han de fer amb rapidesa, però l’ideal seria tenir punts d’uns 3,6 kwh, ja que la càrrega ràpida a la llarga fa malbé la bateria del vehicle.

 

D’altra banda, des del COETTC es considera que els carregadors públics haurien de cobrar pels kilowatts consumits i no pel temps. «Tarragona és l’únic lloc on es calcula la facturació per minuts», expressa el degà. A la ciutat, igual que a moltes altres, la població viu en blocs de pisos sense pàrquing i això implica que les administracions han de facilitar l’electrificació del parc de vehicles, que a més estan moltes hores aparcats -tal com recomene’m des del COETTC- afavorint la implantació d’un gran nombre de carregadors de baixa potència.

 

Sobre el preu de les càrregues, pensem que facturar per temps és un error, s’ha de fer per kw/h per les següents raons:
A 0,1€/min són 60×0,1=6€/h
A 0,03€/Min són 60×0,03=1,8€/h

Si ens centrem en el 0,1€/min. (Pl. Imperial Tarraco), si carregues al màxim, és a dir 55kw, el kw/h surt a 0,11€/kwh (6€/55kw) i si fan falta 20kwh per fer 100km surt a 2,2€/100km. Si un cotxe gasta 7lt/100km són (2,2€/7) 0,34€/lt [combustible]. Ara bé, si el teu cotxe no pot carregar a 55kw, sinó a 3,5kw com molts PHEV (endollables) tot l’anterior surt 34€/100km, 4,8€/lt [combustible].

 

Altres dels problemes que es poden trobar a les estacions de recàrrega són els endolls que estan inoperatius o els vehicles de gasolina o gasoil que aparquen al punt de recàrrega i, d’aquesta manera, inhabiliten el seu ús.

 

Article diarimés 11/07/2022 Tarragona

Falten més carregadors de vehicles elèctrics de baixa potència a Tarragona, per Roger Freixa.

 

 

 

El COETTC als Mitjans

 

 

Total Page Visits: 525 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorPremis Millors expedients acadèmics La Salle URL
Artículo siguienteDisseny i càlcul d’una instal·lació fotovoltaica amb CYPELEC PV Systems

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí