S’obre el termini pels ajuts de la Línia de finançament ICO-IDAE Eficiència Energètica

947

Està dotada amb 100 MEUR i destinada a finançar actuacions de millora de l’eficiència energètica en el sector de l’hostaleria, les petites i mitjanes empreses i les grans empreses del sector industrial i comercial.

En aquest sentit,  el Ministerio de Energía, Turismo y Agenda Digital ha subscrit un conveni de col·laboració amb el Instituto de Crédito Oficial (ICO), organisme que posarà a disposició de les diferents entitats financeres que s’adhereixin a aquesta línia de finançament els 100 MEUR (70 MEUR es destinen a PIMEs i gran empresa del sector Industrial i Comercial i 30 MEUR a un Pla RENOVE de l’Hosteleria) perquè aquestes entitats concedeixin els crèdits que permetin portar a terme els projectes.
Així, l’Institut per a la Diversificación y el Ahorro Energético (IDAE) assumeix amb càrrec al Fondo Nacional de Eficiencia Energética el 50% del risc de les operacions finançades, assumint les entitats financeres participants l’altre 50% del risc.
Per la seva part, l’ICO ha signat un acord amb el Banco Europeo de Inversiones (BEI) per proveir de fons la línia amb l’objectiu de facilitar finançament per a les inversions de les PIMES que desitgin renovar els seus processos productius o, en el cas de cafeteries, bars i hotels, els seus equips per uns d’altres més eficients en el consum d’energia i menys contaminants.
La sol·licitud dels crèdits s’haurà de fer mitjançant les entitats financeres adherides a la línia, es pot obtenir finançament pel 10% de l’import de la inversió del projecte fins a un màxim de 3 MEUR en el cas de PIMES i grans empreses del sector industrial i comercial. Els projectes hauran d’executar-se en un termini de 24 mesos.

Per més informació AQUÍ

Total Page Visits: 1018 - Today Page Visits: 1

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí