S’obre el termini pels ajuts de la Línia de finançament ICO-IDAE Eficiència Energètica

1211

Està dotada amb 100 MEUR i destinada a finançar actuacions de millora de l’eficiència energètica en el sector de l’hostaleria, les petites i mitjanes empreses i les grans empreses del sector industrial i comercial.

En aquest sentit,  el Ministerio de Energía, Turismo y Agenda Digital ha subscrit un conveni de col·laboració amb el Instituto de Crédito Oficial (ICO), organisme que posarà a disposició de les diferents entitats financeres que s’adhereixin a aquesta línia de finançament els 100 MEUR (70 MEUR es destinen a PIMEs i gran empresa del sector Industrial i Comercial i 30 MEUR a un Pla RENOVE de l’Hosteleria) perquè aquestes entitats concedeixin els crèdits que permetin portar a terme els projectes.
Així, l’Institut per a la Diversificación y el Ahorro Energético (IDAE) assumeix amb càrrec al Fondo Nacional de Eficiencia Energética el 50% del risc de les operacions finançades, assumint les entitats financeres participants l’altre 50% del risc.
Per la seva part, l’ICO ha signat un acord amb el Banco Europeo de Inversiones (BEI) per proveir de fons la línia amb l’objectiu de facilitar finançament per a les inversions de les PIMES que desitgin renovar els seus processos productius o, en el cas de cafeteries, bars i hotels, els seus equips per uns d’altres més eficients en el consum d’energia i menys contaminants.
La sol·licitud dels crèdits s’haurà de fer mitjançant les entitats financeres adherides a la línia, es pot obtenir finançament pel 10% de l’import de la inversió del projecte fins a un màxim de 3 MEUR en el cas de PIMES i grans empreses del sector industrial i comercial. Els projectes hauran d’executar-se en un termini de 24 mesos.

Per més informació AQUÍ

Total Page Visits: 1391 - Today Page Visits: 1
Artículo anterior4a. Jornada del Curs d’introducció nZEB
Artículo siguienteConveni amb el COEIC pel curs d’Elaboració de projectes de Baixa Tensió

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí