Ajuts per la xarxa de banda ampla en zones sense cobertura

0
348

Ajuts per un valor màxim de 150 milions d’euros. Termini de presentació de sol·licituds fins al 20 de maig.

Aquesta està cofinançada amb càrrec als Fons Feder i forma part del Programa d’Extensió de la Banda Ampla de Nova Generació (PEBA-NGA) per a accelerar l’extensió de xarxes amb capacitat d’accés superior a 100 Mbps en zones sense cobertura actualment ni prevista en les pròxims 3 anys i que se situin en entorns rurals poc poblats.
L’objectiu és que aquest 2019 es doni accés a xarxes de banda ampla de velocitat superior a 100 Mbps a aproximadament 2.196.000 de persones que actualment no disposen d’ella sobretot en zones rurals.
Amb aquesta acció es preten que el despelgament d’aquesta xarxa ultra ràpida l’any 2021 el 93,45% de la població tingui cobertura d’Internet amb velocitats d’accés superiors a 100 Mbps. El desplegament d’aquest tipus de xarxes es realitza principalment al nostre país amb tecnologia de fibra òptica fins a la llar (FTTH).
Termini de les sol·licituds fins al pròxim 20 de maig.
Els ajuts corresponents a la nova convocatòria, que es concediran en règim de competència competitiva, combinen 25 milions d’euros amb càrrec als Pressupostos Generals de l’Estat i 125 milions d’euros que procedeixen de fons comunitaris Feder.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here