Normativa ZBE a Barcelona

1071

Barcelona posa el fil a l’agulla per a la restricció de la circulació dels vehicles més contaminants de cara al 2020 i que delimita la zona de baixes emissions (ZBE) a les Rondes de Barcelona als límits territorials establerts en la Ronda de Dalt i la Ronda Litoral, i en global els municipis de Barcelona (a excepció de la Zona Franca – Industrial i el barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes), L’Hospitalet de Llobregat i parts dels municipis limítrofs amb les rondes: Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Sant Adrià de Besòs.

L’horari de funcionament serà de dilluns a divendres, de 7.00 a 20.00 hores. S’instal·laran  70 camàres en 40 punts per vigilar les ZBE.

Els vehicles que hi podran circular són els que tenen el,s distintius ambientals expedits per la DGT amb les etiquetes B, C, ECO i zero emissions. La resta no hi podran accedir.
Els vehicles que a partir de l’1 de gener de 2020 no podrà accedir en aquesta zona:
• Turismes amb motor de gasolina matriculats abans de gener del 2000 i amb motor dièsel matriculats abans de gener de 2006.
• Furgonetes matriculades abans de l’1 d’octubre de 1994.
• Les motos i els ciclomotors matriculats abans de 2003, anteriors a Euro 2
Queden excempts permanentment:
• Els vehicles de persones amb mobilitat reduïda, els serveis d’emergències (policia,
bombers, ambulàncies) i els serveis essencials (mèdic, funerari).
• Fins al 31 de desembre de 2019, queden exempts de manera temporal les furgonetes Euro 1, Euro 2 i Euro 3, els camions, els autocars i els autobusos.
• Els vehicles professionals de transport (furgonetes, autobusos, autocars i camions) gaudeixin d’una moratòria temporal d’1any.
• Es preveu que a partir de 2020 les persones puguin disposar de 10 dies de permís per a circular puntualment en la ZBE, tot i que el seu vehicle no estigui autoritzat a circular.
Les sancions es dividiran en lleus, greus i molt greus i oscil·laran entre els 200 i 1.800 euros. En cas de reincidència, en el període d’un any les sancions podrien incrementar-se en un 30%.

Total Page Visits: 1650 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorLa FTTH frega els 9,4 milions de línies al juny
Artículo siguienteSusana Bañuelos primera dona degana del COGITCV

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí