Susana Bañuelos primera dona degana del COGITCV

2323

El Colegio Oficial de Graduados en Ingeniería en Telecomunicación de la Comunidad Valenciana (COGITCV)  acaba de superar un altre cim en la normalització de les dones en el nostre col·lectiu amb el nomenament de la nova Junta, Susana Bañuelos és la nova degana i  Ma José Collado és la vicedegana d’aquesta entitat. Ca destacar que Bañuelos es la primera degana dona de la història del col·legi en assolir aquest càrrec.
És un bon moment per recordar que encara que el nombre de dones dins el nostre col·lectiu és baix, també n’hem tingut de pioneres i destacades.
La primera dona que va entrar en el cos de telègrafs va ser Josefa Álvarez Portela al 1879, i la 1a en accedir a un cos estatal tècnic de tot Europa (Incorporación de la mujer al trabajo en Telégrafos)
I tampoc podem oblidar les telegrafistes Consuelo Álvarez i Clara Campoamor, la 1a va ser qui l’any 1915 va iniciar la lluita pel vot de la dona preparant discursos a Benito Pérez Galdós i al 1931 Clara Campoamor va ser la que ho va defensar al congrés i que finalment aconseguir el vot de la dona. (Telegrafistes, piones i dones)

Ara a la demarcació Valenciana del col·legi se li presenta un important repte, cohesionar i fer créixer el col·lectiu donant sentit a la professió.

Molta sort i a pujar a més cims.
Junta del COETTC

Notícies relacionades: Damos la bienvenida a la nueva Junta del COGITCV

Total Page Visits: 3678 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorNormativa ZBE a Barcelona
Artículo siguienteMarina Prats, premi al millor expedient acadèmic en Telecomunicació de la URV

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí