Mapa de les zones sense fibra en 3 anys

2217

La Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals ha posat a l’abast de la ciutadania un mapa perquè puguis consultar si la teva casa es troba dins d’una de les zones que no té plans per a rebre fibra en un trienni.

Zones blanques i grises
Actualment, el 94% de la població espanyola té banda ampla però encara hi ha moltes zones que no només no tenen fibra òptica sinó que no tenen accés a cap connexió de banda ampla.
El terme tècnic per anomenar aquests espais que no tenen connexions de nova generació (NGA) és zones blanques i zones grises.
Per una banda, hi ha les zones blanques que les que no tenen cobertura de xarxes de banda ampla, ni tampoc tenen previsió per a rebre-la per part d’un operador en un termini de tres anys sobre la base de plans d’inversió creïbles. I per l’altra banda, tenim les zones grises que són aquelles que només tenen cobertura de banda ampla de nova generació o previsió per a rebre instal·lació en un termini de tres anys per part d’un únic operador.
A aquestes últimes, entren en joc operadors locals o que es dediquen a cablejar zones menys rendibles que ofereixen l’opció de tenir una connexió de fibra òptica i fins i tot accés a fibra NEBA.

El Mapa
Fins a l’any 2020, era molt complicat poder saber si la nostra llar es trobava en una o altra zona, ja que, només es publicaven llistats que eren molt poc clars. Així, Agenda Digital ha elaborat un mapa oficial de les zones grises i blanques per accedir a aquesta informació.
MAPA DE ZONES BLANQUES I GRISES

Al mapa, les zones que apareixen amb color morat són les blanques, i les zones que apareixen en gris són les grises. Amb això podrem corroborar si el nostre municipi, barri o edifici té algun pla de cablejat en els pròxims tres anys o no.
En aquest sentit, els operadors de telecomunicacions afirmen que per a l’any 2024 tota la població que tingui cobertura d’ADSL passarà a tenir fibra òptica. Per a finals de 2021, quan acabi el primer pla d’ajudes, s’espera que la fibra arribi ja al 91% de la població.
Així, amb el mapa, els operadors i el Govern tenen una base per a poder contrastar en quines zones hauran d’aplicar-se les ajudes per a ajudar a reduir l’esquerda digital.

 

 

 

Total Page Visits: 1842 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorAssocia’t a l’ACETT!
Artículo siguienteCap estudiant sense Internet premi Mobile World Capital al Hackathon Covid-19

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí