El COETTC posa en marxa la Xarxa Catalana de Robòtica i Tecnologia Educativa

620

El COETTC posa en marxa la Xarxa Catalana de Robòtica i Tecnologia Educativa amb l’objectiu d’expedir el certificat per a formadors en aquesta especialitat per tal de dotar-los de recursos i establir els coneixements tècnics i pedagògics necessaris per impartir classes a nens des de P3 fins a Batxillerat.

Davant del fet que aquestes accions formatives cada vegada són més esteses el Col·legi ha decidit definir una certificació amb l’objectiu de formar a formadors en aquesta especialitat.

La Xarxa estarà integrada per formadors especialitzats que impartiran classes als col·legiats i enginyers per obtenir el certificat de Formador en aquest àmbit.

Es preveu realitzar els cursos de Certificació per a Formadors en Robòtica i Tecnologia Educativa de cara l’any vinent.

SI ESTÀS INTERESSAT APUNTA’T OMPLINT AQUEST FORMULARI

Robòtica i Tecnologia
Com ja sabeu, la robòtica educativa és un innovador corrent didàctic basat en la realització d’activitats pedagògiques que recolzen i enforteixen àrees específiques del coneixement i desenvolupen competències mitjançant la concepció, creació, muntatge i posada en funcionament de robots.

El fet que les accions formatives estan deixant de ser una afició per donar pas a la professionalització i convertir-se en una font de diversificació de negoci per lliure exercents, un complement salarial per a treballadors per compte d’altri i fins i tot un recurs educatiu per a professors de tecnologia, ha decidit al Col·legi a definir una certificació amb l’objectiu de dotar de recursos als docents i establir uns mínims de coneixements tècnics i pedagògics.

Red Española de Robótica y Tecnología Educativa
Des de fa 5 anys s’està desplegant la «Red Española de Robótica y Tecnología Educativa» aquesta xarxa, que reuneix els diferents formadors certificats en robòtica i tecnologia educativa, depèn de l’ANITT i ofereix els serveis de màrqueting i organització d’esdeveniments estatals de les diferents Xarxes territorials que funcionen de forma completament autònoma.

Aquesta xarxa fomenta la col·laboració entre els docents certificats i dóna el valor afegit de formar part d’una associació professional a l’hora de presentar-se com a docents per accions formatives o concursos públics. Com ja s’ha comentat anteriorment, la Xarxa disposa de recursos docents en creació continuada i de diferents robots i dispositius tecnològics que se cedeixen gratuïtament als docents per preparar i executar les accions formatives.

A altres demarcacions aquest desplegament és en un estat més avançat, però la Xarxa Catalana tot just ha completat recentment la formació dels docents Certificadors que impartiran les diferents sessions formatives per als nous docents Certificats.

Ben aviat el COETTC organitzarà una Xerrada informativa en què s’explicaran els avantatges de la certificació i es resoldran els diferents dubtes que puguin tenir els interessats. Aquesta certificació no només està orientada a Enginyers, un animem a fer-ne difusió entre altres persones interessades en la Robòtica i Tecnologia Educativa.

Us esperem!!!!

Total Page Visits: 913 - Today Page Visits: 2
Artículo anteriorCap estudiant sense Internet premi Mobile World Capital al Hackathon Covid-19
Artículo siguienteBarometre davant l’impacte del COVID-19 sobre l’activitat en l’enginyeria tècnica de telecomunicació

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí