Convocatòria oberta: Ajuts PREE a la rehabilitació energètica d’edificis

678

Ja s’ha obert la convocatòria dels ajuts a la rehabilitació energètica en edificis existents dels Programa PREE, que va entrar en vigor el 7 d’agost (Reial Decret 737/2020). L’Institut Català d’Energia gestiona aquestes ajudes a Catalunya.

Les ajudes seran per a les actuacions de millora de l’Envolupant tèrmica, l’eficiència energètica de les instal·lacions tèrmiques i instal·lacions d’il·luminació.

 

 

El programa PREE proposa dos tipus d’ajudes:

· Opció A: Actuacions en edificis complets existents d’habitatge unifamiliar, edificis de tipologia residencial col·lectiva d’habitatge o edificis de qualsevol altre ús regulat per l’article 2.1 de la LOE (Llei 38/1999).
· Opció B. Actuacions sobre una o diverses habitatges o locals d’ell mateix edifici, considerades individualment o sobre parts de un edifici.

Les actuacions han de millorar la qualificació energètica total de l’edifici en, com a mínim, una lletra mesurada en l’escala d’emissions de diòxid de carboni (kg CO2 / m2 any), pel que fa a la qualificació energètica inicial de l’edifici. Mes informació aquí

 

Inscriu-te a les sessions informatives:

· Sessió informativa per administracions i món local.
14 de desembre 2020
12h. Online. Inscripció prèvia

· Sessió informativa per a professionals i empreses.
16 de desembre 2020
12h. Online. Inscripció prèvia

 

Altres mesures d’impuls a la rehabilitació energètica d’edificis.

L’Institut Català d’Energia realitza diferents accions per impulsar la rehabilitació energètica d’edificis:
· Els edificis existents tenen bonificada la taxa de certificació en un 100% si assoleixen      una qualificació A, i en un 50% si assoleixen una qualificació B.
· Les infografies de la rehabilitació mostren de forma gràfica i atractiva els conceptes clau de les rehabilitació energètica d’edificis.
· La calculadora de mesures de rehabilitació i la calculadora de finestres mostren estimacions de l’estalvi energètic i econòmic aproximat que suposen les diferents actuacions de rehabilitació.

Més informació aquí

 

Actualització del tràmit de sol·licitud d’inscripció al registre de certificats d’efiència energètica de Catalunya

Ja s’ha actualitzat el formulari del tràmit del tràmit de sol·licitud d’inscripció al registre de certificats d’efiència energètica de Catalunya. Entre altres, les modificacions són les següents:
– Inclusió de la opció CTE 2019.
– Incorporació de camps de descripció de les instal·lacions (emissors de calefacció i       refrigeració, bomba de calor geotèrmica, punt de recàrrega..)

Enllaç a tràmit

 

Informe de la despesa energètica i certificats voluntaris

L’informe de la despesa energètica complementa a l’etiqueta energètica comparant el teu edifici amb la mitjana i estimant el cost energètic de l’edifici i de l’estalvi que suposaria millorar la qualificació fins a una A.

A la web d’ICAEN trobareu informació sobre certificats voluntaris ambientals d’edificis, amb comparatives entre ells i enllaços amb més informació. Més informació aquí

 

 

Total Page Visits: 652 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorCalendari de cursos dmELECT. No et quedis sense plaça!
Artículo siguienteInformació d’interès: Autoconsum fotovoltaic domèstic

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí