Ajuts als autònoms per fer front a les conqüències del COVID-19

791

Durant aquesta setmana des del Govern espanyol s’han anunciat diverses mesures econòmiques que afecten directament el col·lectiu dels autònoms i les conseqüències que estan patint a causa de la pandèmia pel coronavirus. Ja des de l’AEAT s’ha informat de de mesures en aquest sentit. Per aquest motiu han habilitat un link on podreu trobar totes les mesures tributàries adoptades en relació amb el COVINYA-19.

Mesures Tributàries COVINYA-19

Aquí s’inclou, entre d’altres, un document amb preguntes freqüents que pretén aclarir els dubtes derivats de l’aplicació en l’àmbit tributari del Reial Decret llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l’impacte econòmic i social del COVINYA-19.
De totes maneres aquí teniu la resposta a algunes de les preguntes principals:
En què consisteixen els ajuts destinats als autònoms pel Govern espanyol?
Es tracta de mesures de prestació extraordinària per cessament d’activitat adreçades a tots els autònoms, sigui quina sigui la seva forma jurídica. Tant si es tracta d’una sola persona, com si són societaris.

  • Dret a l’atur si han hagut de tancar el seu negoci arran de l’estat d’alarma o si els seus ingressos cauen un 75 per cent.
  • Estaran exempts de cotització a la Seguretat Social (la del març en principi no està inclosa)
  • Els autònoms amb “tarifa plana” o amb bonificacions de les cotitzacions socials podran demanar la prestació per cessament d’activitat quan acabi l’estat d’alarma (formulari a baix). Cobrant així l’atur i després recuperar els ajuts.

SOL·LICITAR CESSAMENT ACTIVITAT AUTÒNOMS COVID19

Com posaran en pràctica aquests ajuts?
Només caldrà que facin una declaració jurada davant la seva mútua col·laboradora de la Seguretat Social per tal de poder-s’hi acollir.

  • Es podran acollir a aquests ajuts durant un mes, prorrogable mentre duri l’estat d’alarma per coronavirus.
  • En tots els casos no caldrà donar-se de baixa a Hisenda ni a la Seguretat Social per poder gaudir de la prestació extraordinària per cessament d’activitat i cobrar l’atur.

Quina quantitat percebran mentre estiguin aturats?
Mentre estiguin aturats cobraran el 70 per cent de la base reguladora, el que suposa un mínim de 661 euros al mes. A més, la mútua es farà càrrec de les cotitzacions a la Seguretat Social.

Quants autònom demanaran els ajuts?
El Govern calcula que prop d’un milió.

Què queda per fer?
Foment ha demanat al Govern que ampliï aquestes mesures de xoc amb:

  • Ajornament de fins a tres mesos en la presentació de liquidacions i autoliquidacions tributàries.
  • Que la quantitat ajornada es pugui fraccionar en els sis mesos següents.

Total Page Visits: 996 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorL’ETT Valentí Carbonell crea un sensor per calibrar la distància de seguretat del COVID-19
Artículo siguienteLa mayor parte de la WWW está dormida: hay 1.300 millones de sitios web online, pero solo 189 millones están activas

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí