Jornada Dia Mundial contra el Soroll “Solucions contra la contaminació acústica”. Telecos.cat

551

 

El proper 28/04/2021 l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) celebra el Dia contra el Soroll amb la Jornada “Solucions contra la contaminació acústica”.

El soroll és un dels principals factors de preocupació entre la població, ja que incideix en el nivell de qualitat de vida i, a més a més, provoca efectes nocius sobre la salut, en el comportament i l’activitat de l’home, així com efectes psicològics i socials. Segons l’Organització Mundial de la Salut el tercer factor ambiental que afecta la salut de les persones és el soroll, després de la contaminació atmosfèrica i el tabac. Segons un informe de l’Agència Europea de Medi Ambient, el soroll provoca molèsties en 31,7 milions d’europeus adults i trastorns del son en més de 13, a més de 72.000 hospitalitzacions i 16.600 morts prematures l’any.

La contaminació acústica ha mobilitzat tots els actors, col·lectius professionals vinculats, polítics, institucions, etc. És per això que, amb aquesta Jornada i des de l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat), volem interpel·lar els principals actors, ja que després de la conscienciació i de la sensibilització, hem de passar a l’acció. Per aconseguir-ho, visualitzarem i coneixerem les diferents propostes i accions que estan previstes o bé que ja s’estiguin duent a terme.

 

Inscripció (gratuïta)

 

La Jornada va adreçada a:

  • Professionals del sector de les Telecomunicacions i les TIC.
  • Alcaldes, regidors i tècnics municipals.
  • Empreses del sector: operadors d’infraestructures, fabricants, instal·ladors, etc.
  • Professionals de la recerca i la docència vinculats a temes d’acústica.
  • Interessats per millores i noves solucions contra la contaminació acústica.

 

Programa

  • 17.00h Benvinguda, a càrrec de Pedro Linares, president de Telecos.cat
  • 17.10h Taula Rodona: Presenta i modera: Pere Artís – Keacoustics – Grup de treball de So, Acústica i Audiovisual de Telecos.cat
    Soroll i salut, per Maria Foraster, MPH Assistant Research Professor al Barcelona Institute for Global Health (ISGlobal) i professora associada a la URL.
    Projectes acústics per al control del soroll en ambient interior, per Ivana Rossell, consultora Acústica i Coordinadora del Màster Acústica Arquitectònica i Ambiental La Salle, URL.
    Projectes acústics per al control del soroll en ambient exterior. Estratègies per mitigar la contaminació acústica, per Enric Grosche Sirarols, enginyer de Telecomunicació, consultor i membre de Telecos.cat.
    Mesures de l’Administració pública per al control, prevenció i gestió de la contaminació acústica, per Eduard Puig, tècnic del Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.
    Com es pot millorar la fiabilitat de les mesures acústiques, per Sebastián Sánchez Mestres, enginyer d’Aplicacions i vendes d’Hottinger Brüel & Kjaer Iberica SL.
    18.00h Torn obert de paraules
  • 18.25h Cloenda, a càrrec de Mercè Rius i Serra, directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.
  • 18.30h Fi de la jornada.

 

Total Page Visits: 761 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorCYPE (Professional)
Artículo siguienteQué fer davant del soroll? Seminari en línia

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí