La CNMC actualitza els preus d’accés als conductes de Telefònica (MARCo)

825
El passat 18 de juny la CNMC va publicar l’actualització dels preus de l’oferta MARCo per utilitzar la infraestructura física de Telefònica (conductes, càmeres de registre, arquetes…) en el desplegament de fibra òptica.

 

L’actualització afectarà:

  • Preus recurrents, reducció d’un 22% de mitja tenint en compte factors com el cost de capital (WACC), la vida útil de la infraestructura d’obra civil o l’estat d’amortització. Són els preus que els operadors paguen a Telefònica de manera periòdica (ex. preu mensual per km de subconducte).
  • Preus no recurrents, augment d’un 13,7%, per compensar per exemple l’increment del cost de la mà d’obra des de 2009.

L’accés als conductes és fonamental perquè els operadors de telecomunicacions despleguin xarxes de nova generació i és una de les obligacions que es va imposar a Telefònica en la regulació dels mercats de banda ampla. En aquests últims anys, els operadors han continuat amb l’intens desplegament de xarxes NGA i, en concret, de xarxes de fibra fins a la llar (xarxes FTTH). Espanya se situa com un dels països amb major nivell de cobertura i penetració de les xarxes FTTH en l’entorn europeu.

 

Aquests preus són aplicables des de l’endemà de la publicació de la resolució de la CNMC en el BOE.

 

Nota de premsa

 

 

Total Page Visits: 975 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorDefensar i promocionar la professió de “teleco” el pilar fonamental del manifest CODIGAT 2021
Artículo siguienteNova normativa de ciberseguretat

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí