Nova llei de garanties per a consumidors i usuaris

464

01/01/2022 van entrar en vigor les novetats legislatives al Reial Decret Legislatiu 1/2007 del 16 de novembre, pel qual s’aprova la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris. Aquesta última modificació reforça les garanties pel consumidor i imposa a les empreses el deure d’adaptar les seves vendes i prestació de serveis a les noves condicions. Les principals novetats són:

  • L’ampliació de la garantia dels productes nous de dos a tres anys i d’un any pels béns de segona mà.
  • Els defectes que apareguin durant els 2 primers anys en productes nous o durant el 1r any en els productes de segona mà s’entén que són d’origen (excepte que l’empresa pugui demostrar que el defecte no és de fabricació).
  • L’ampliació de la càrrega de la prova davant faltes de conformitat de sis mesos a dos anys. És a dir, davant els defectes que apareguin durant els 2 primers anys en productes nous o durant el 1r any en el cas de productes de segona mà es presumirà que ja existien quan es va entregar el bé.
  • S’allarga a deu anys el període durant el qual les empreses hauran de disposar de peces de reparació i d’un servei tècnic adequat. El còmput és d’ençà que es deixi de fabricar el producte.
  • Els serveis digitals (com serveis de reproducció de continguts audiovisuals per internet, serveis d’emmagatzematge en el núvol, etc.) i els continguts digitals (arxius de música, videojocs, etc, descarregats digitalment), tenen una garantia legal de 2 anys des de la data de subministrament.

 

 

Més informació

 

Total Page Visits: 536 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorLes dades estadístiques del CNMC: 3r trimestre 2021 de telecom i audiovisual 
Artículo siguienteMesures urgents en l’àmbit energètic per al foment de la mobilitat elèctrica, l’autoconsum i el desplegament d’energies renovables

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí