Gran èxit de #LaNit2023!

431

Fa visible la petjada de carboni digital i posa en valor el paper de les TIC i els seus professionals en la lluita contra el canvi climàtic

 

Més de 900 professionals i representants d’empreses, administració, entitats i institucions del món tecnològic es donaven cita el 9 de març a l’Auditori de Barcelona en el decurs de la 28a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica. El COETTC, partner de l’esdeveniment i els col·legiats afortunats que van aconseguir una entrada gratuïta, no es van perdre la cita ineludible per a tot el sector TIC del país.

 

L’Associació Catalana d’Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF) tornaven a organitzar conjuntament aquesta trobada que enguany tenia com a protagonista el canvi climàtic, abordant des de la petjada de carboni digital, fins a com la tecnologia pot esdevenir la millor eina per frenar el seu impacte i avançar cap a la sostenibilitat del planeta (veure aquí). L’organització feia un reconeixement especial a dues iniciatives que són capdavanteres en aquest camp: el Departament de Ciències de la Terra del Barcelona Supercomputing Center, liderat per Francisco Doblas, i el programa Planeta Net de l’Institut de Ciències Fotòniques, encapçalat per Alastair Cunningham i Guillermo Gerling.

 

Pedro Linares, president de Telecos.cat, i Eduard Martin, degà del COEINF, es feien càrrec de la benvinguda i van fer referència als dos dels reptes que afronta la professió: l’escletxa de gènere i l’increment de la ciberdelinqüència.

 

La gala també acollia el lliurament dels Premis Salvà i Campillo, Alan Turing, Joan Clarke, del Premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC, i del Premi d’Honor de la Nit (tota la informació dels guardonats aquí), a càrrec de la tinenta d’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet; el president delegat de l’Àrea d’Innovació de la Diputació de Barcelona, Marc Verdaguer; la secretària de Polítiques Digitals de la Generalitat, Gina Tost; i el secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital, Sergi Marcén.

La consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, tancava l’acte després de lliurar el Premi d’Honor. Durant la seva intervenció, destacava que el “Govern, des del primer dia, s’ha compromès a acompanyar i a promoure la doble transició verda i digital en tots els sectors”.

 

Notícia relacionada. #LaNit2023. Aconsegueix la teva entrada!
Notícia relacionada. 9 de març. 28a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica

 

 

Total Page Visits: 1003 - Today Page Visits: 3
Artículo anteriorAssemblea General Ordinària COETTC/ACETT 15-04-2023
Artículo siguientePresentació Globalsa: Com retallar temps en escomeses elèctriques

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí