Apagada 2G i 3G a Espanya

252

El 2G i el 3G són tecnologies amb diverses dècades d’existència, la qual cosa fa que no estiguin pensades per a les necessitats actuals i ara mateix, la mínima tecnologia que és capaç de satisfer les necessitats és el 4G, mentre que el 5G es continua desplegant.

 

El gran problema és que l’espectre de radiofreqüències és limitat i cada operador té assignades unes bandes de freqüència a Espanya i d’aquí no poden sortir i s’han de repartir entre el 2G, 3G, 4G i 5G.

Ara mateix, les bandes identificades són 700, 800, 900, 1.500 (sense ús) i 1.800, 1.900, 2.100, 2.600 i 3.500 MHz en ús, tot i que en el futur s’habilitarà la de 26.000 MHz per al 5G mmWave. 

 

És per aquests motius, la necessitat d’apagar aquestes xarxes obsoletes per a deixar espai a les més modernes. Encara que es podria pensar s’hauria d’apagar primer 2G i després 3G, es farà a l’inrevés a causa del gran nombre de dispositius que requereixen encara 2G.

 

El 2G és la tecnologia més antiga però encara és utilitzada per una quantitat significativa d’usuaris, especialment en zones rurals o menys poblades on encara no s’ha massificat l’ús de xarxes 3G i 4G. Per tant, la seva desactivació pot tenir un major impacte pels usuaris que depenen d’aquesta tecnologia per a comunicar-se.

Hi ha moltes connexions M2M d’objectes connectats que depenen del 2G i Movistar és una de les operadores amb més serveis d’aquest tipus. Recentment va anunciar l’arribada d’una xarxa NB-*IoT on intentarà migrar aquí al màxim els seus clients.

Del 2G també depenen la majoria de dispositius IoT desplegats fins ara, com per exemple els eCall en vehicles, que s’afegeix obligatòriament als vehicles nous (des de 2018) i permet telefonar automàticament a emergències en cas d’accident.

 

Previsió apagada Movistar, Orange i Vodafone

  • Movistar: apagat 3G el 2025, apagat 2G sense data.
  • Orange: apagat 3G el 2025, apagat 2G el 2030.
  • Vodafone: apagat 3G el 2023, apagat 2G sense data.
Total Page Visits: 869 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorPremis Millors expedients acadèmics UAB 2023
Artículo siguienteEl COETTC a l’acte d’Inauguració del curs acadèmic 2023-24 de l’ETSE

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí