Actualitzar el DNI Digital clau per fer gestions amb l’administració

1295

L’entrada en vigor de la Llei 39/2015 obliga a fer les gestions amb les administracions públiques a través d’internet a través de la signatura digital electrònica. Per tal de poder actuar, entre els documents amb els quals es pot dur a terme aquest tipus de gestions es troba el DNI ELECTRÒNIC (DNIe), una eina necessària per operar-hi, sempre i quan estigui actualitzat.
Si per algun motiu no fos això, ho podeu fer d’una forma senzilla. Heu de buscar un Punt d’Actualització (PAD) del DNIe que es troben a l’interior de les oficines on s’expedeixen els DNIe i són com un caixer automàtic que no té cap cost i no cal demanar cita. S’actualitzar mitjançant amb l’empremta dactilar, per identifica a l’usuari i permetre canviar el PIN, que és necessari per més endavant.

Pel seu ús es necessari un equipament mínim d’elements informàtics, que permeten l’accés al xip de la targeta i per tant a fer servir els certificats continguts en ell. L’equipament és un ordinador amb connexió a internet, un lector de targetes intel·ligents (es pot comprar en botigues d’informàtica) i un software específic que es pot obtenir gratuïtament al portal de Redes. i a l’àrea de descàrregues de la web del DNIe. Tot  necessari per operar amb el DNI electrònic perquè el document funcioni correctament i permeti realitzar tràmits de manera còmoda.
Per tot això heu d’usar el programari que permet que l’ordinador pugui operar adequadament amb el lector de targetes. Cal destacar que a través de l’ASSISTENT D’INSTAL·LACIÓ DEL DNI ELECTRÒNIC pots comprovar l’estat del teu ordinador per preparar la instal·lació o desinstal·lació del DNI electrònic, i ofereix la possibilitat d’instal·lar tots els elements necessaris per poder utilitzar el DNI.
Pel realitzar els tràmits,el funcionament és senzill. Entres al web de l’administració en la que vols fer el tràmit seguint els passos que t’indicaran, en algun moment hauràs d’introduir el DNI electrònic en el lector i confirmar la teva identitat marcant el PIN. Una vegada confirmada la identitat donen accés als serveis a través de la xarxa. Per motius de seguretat de vegades es demana el PIN durant la gestió.

Total Page Visits: 1099 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorActualització de la normativa sobre ICT, protecció al foc.
Artículo siguienteIndicadors d’activitat sobre ICT/RITC/SAT-TDT

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí