Reial Decret 115/2017 sobre comercialització i manipulació de gasos fluorats

1889

El Reial Decret 115/2017 sobre comercialització i manipulació de gasos fluorats té per objecte regular la distribució i posada al mercat dels gasos fluorats, així com la seva manipulació i la dels equips basats en la seva ocupació a l’efecte del control de fugides o emissions i del seu desmuntatge i recuperació dels gasos. Tanmateix posa sobre la taula els procediments de certificació del personal que realitza determinades activitats, tot això amb l’objectiu d’evitar les emissions a l’atmosfera i donar compliment al previst en la normativa europea.

Així mateix, aquest RD té per objecte l’establiment de requisits tècnics per a les instal·lacions que desenvolupin activitats potencialment contaminadoras de l’atmosfera, amb la finalitat d’evitar l’emissió de gasos fluorats.
Volem destacar que segons la nova normativa només podran vendre’s gasos fluorats a l’usuari final quan s’aportin proves que la instal·lació serà realitzada per una empresa habilitada d’acord amb l’article 2.k) i l’article 3.8.
Per a això, el comercialitzador de l’aparell haurà d’informar d’aquesta obligació legal al comprador (document a la part A de l’annex VI) i podrà facilitar un llistat de les empreses habilitades, a més, lliurarà al comprador dos exemplars del document de la part B (annex VI).
El comprador de l’equip haurà de, en el termini màxim d’un any, remetre al comercialitzador un dels exemplars d’aquest document acreditant la instal·lació per part d’una empresa habilitada amb personal certificat per a aquesta instal·lació i que ha de conservar durant 5 anys.
Per la seva part, el comercialitzador a partir de l’1 de gener de 2018 ha d’informar l’organ competent de la seva CCAA dels compradors que no hagin remès aquest document adjuntant còpia del primer document i que haurà de conservar durant 5 anys.
Aquest RD és aplicable a les instal·lacions amb activitats potencialment contaminadores de l’article 12  i als distribuïdors de gasos fluorats i d’equips i productes basats en ells, així com al personal que realitzi alguna de les activitats previstes en l’article 3 d’aquest RD i a titulars dels diferents tipus d’instal·lacions, comercialitzadores i empreses instal·ladores i mantenedoras dels equips esmentats en aquest article.

 

Total Page Visits: 1529 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorLicitació per una plataforma per smart cities en petits ajuntaments
Artículo siguienteEl COETTC defensa a un treballador amb EHS, electrosensibilitat, dels errors tècnics de l’Administració- (cat)

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí