Ajuts per fer front a l’impacte econòmic de la COVID19

462

Dintre de les mesures extraordinàries de caràcter social per fer front a les conseqüències de la Covid-19, en el Decret Llei 39/2020 del 3 de novembre, s’hi estableix un ajut puntual i extraordinari en forma de prestació econòmica de pagament únic, per un import fix de 2.000 euros, per a persones donades d’alta al Règim Especial del Treball Autònom de la Seguretat Social (RETA), o bé en règims alternatius a aquest, tant si exerceixen l’activitat econòmica com a persona física com si ho fan dins d’una empresa amb personalitat jurídica, havent de complir el requisit de tenir un equip màxim de sis persones, entre autònoms i contractats.

 

A més, en el cas de les empreses amb personalitat jurídica i cooperatives, el nombre màxim de persones sòcies ha de ser de tres. Els autònoms col·laboradors no poden sol·licitar aquesta línia d’ajuts.

 

Requisits

  • Domicili fiscal en un municipi de Catalunya.
  • Estar en situació d’alta al RETA o a una mutualitat, com a sistema alternatiu.
  • La base imposable de la darrera declaració de la renda ha de ser igual o inferior a 35.000 euros.
  • El rendiment net de l’activitat durant els tres primers trimestres de 2020 no ha de superar els 13.125 euros.

 

Sol·licitud i acreditació dels requisits

Les sol·licituds i altres tràmits associats al procediment de concessió de les subvencions i la seva justificació s’han de presentar segons els models normalitzats i seguint les indicacions que estaran disponibles a l’espai Tràmits-Canal Empresa,  de la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya. La situació d’excepcionalitat obliga a prendre mesures de simplificació administrativa i, per aquest motiu, en la fase de tramitació s’ha de declarar responsablement el compliment dels requisits.

 

L’òrgan instructor, per tal d’obtenir una evidència raonable sobre la correcta aplicació de l’ajut, farà un pla de verificació posterior que pot comportar la presentació, per part de les persones sol·licitants, de la documentació acreditativa que s’indica a la convocatòria.

 

 

 

Total Page Visits: 601 - Today Page Visits: 1
Artículo anterior2020-12-02 RTVE La2 “En línia”. Patinets elèctrics, Degà COETTC
Artículo siguienteBeques pels programes: Màster en Administració i Direcció d’empreses i Màster en Direcció de Sistemes d’Informació i Comunicació

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí