Novetats en els Sistema Laboral d’Autònoms

1344

Aquest trimestre i a principi d’any comença amb bones notícies per als ETT autònoms i per compte propi. Destaquem els més importants:

 • Ampliació de la quota reduïda pels autònoms que es donin d’alta per primera vegada: Passaran de 6 mesos a 12 mesos. Es disminueix  de 5 a 2 anys el període d’inactivitat per a poder tornar a gaudir d’aquesta quota reduïda.En vigor a partir de l’1 de gener de 2018.
 • És  pot compatibilitzar el 100% de la pensió de jubilació amb el treball autònom
  acreditant que es té un treballador per compte aliena. En vigor a partir del 26 d’octubre.
 • Com també es bonificarà al 100% la quota de la SS durant 12 mesos la contractació indefinida del cònjuge, ascendents, descendents o parents, fins al segon grau.
 • El recàrrec per ingrés fora de termini de la quota d’autònom durant el següent mes passarà a ser del 10%. En vigor l’1 de gener de 2018.
 • En els supòsits de pluriactivitat, la devolució de l’excés de cotització pel treballador autònom es realitzarà automàticament per la Tresoreria de la Seguretat Social. En vigor a partir del dia 26 d’octubre.
 • L’edat dels nens a càrrec per a bonificació del 100% de la quota per CC passa de 7 anys a 12 anys durant el primer any. En vigor  a partir el 26 d’octubre.
 • S’estableix una bonificació per a les treballadores autònomes que havent cessat en
  l’activitat per maternitat, adopció, guarda amb finalitats d’adopció, acolliment i tutela, tornin a reincorporar-se a l’activitat en els 2 anys següents al cessament. La quota per CC quedarà fixada en 50 euros, o el 80% en els casos que s’opti per una base
  superior a la mínima. S’elimina el requisit de substituir a la treballadora autònoma. En vigor a partir del 26 d’octubre entrà en vigor.
 • És podrà modificar la base de cotització fins a quatre vegades a l’any. En vigor l’1 de gener de 2018.
 • Es permetran fins a tres altes i tres baixes per any natural, i aquestes tindran efectes des de l’inici o cessament de l’activitat enlloc de per mesos complets. En vigor l’1 de gener de
  2018.
 • Possibilitat de deducció proporcional de les despeses de subministrament i manutenció
  vinculada a l’activitat, quan es desenvolupi l’activitat al mateix domicili particular. En vigor l’1 de gener de 2018.

Llei 6/2017, de 24 d’octubre, de Reformes Urgents del Treball Autònom

Total Page Visits: 1151 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorCurs de l’eina gratuïta SG SAVE
Artículo siguienteEntra en vigor el RD 898/2017 per la concessió de subvencions per la banda ampla fixa en zones sense accès

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí