Entra en vigor el RD 898/2017 per la concessió de subvencions per la banda ampla fixa en zones sense accès

1061

És per la contractació de serveis d’accès per arribar als 30 megues a ubicacions sense aquesta disponibilitat.

Publicat al BOE el Reial Decret(RD) 898/2017, de 6 d’octubre, pel qual es regula la concessió directa de subvencions per a la contractació de serveis d’accés de banda ampla fixa d’alta velocitat a 30 megabits per segon.
L’objectiu és superar les barreres d’entrada perquè els usuaris que estiguin en ubicacions en les quals no hi ha disponibles serveis d’accés de banda ampla fixa que proporcionin una connexió almenys a una velocitat de transmissió de dades en sentit descendent de 10 Mbits per segon i simultàniament tenen un retard inferior als 100 mil·lisegons (ms), puguin contractar serveis d’accés de banda ampla fixa a una velocitat mínima de transmissió de dades en sentit descendent de 30 Mbits per segon.
Així, ens trobem que els beneficiaris d’aquestes subvencions són quasi 1,8 milions de ciutadans, autònoms, empreses,entitats sense ànim de lucre i ajuntaments amb menys de 5.000 habitants.
Pel que fa a les actuacions subvencionables, seran totes les necessàries perquè els usuaris finals puguin donar-se d’alta en els serveis d’accés a l’alta velocitat (comprendrà l’adquisició d’equipament d’usuari, la seva instal·lació i la seva posada en funcionament) independentment de la tecnologia que s’utilitzi. En aquest sentit, les ofertes comercials que facin les operadores de telecomunicacions adherides seran susceptibles de subvenció. S’ha de tenir en compte que només es pot sol·licitar una subvenció per beneficiari, excepte en el cas dels ajuntaments que podran beneficiar-se d’ajudes fins a un màxim de cinc ubicacions diferents.
El present programa d’ajudes s’estendrà fins al dia 31 de desembre de 2020, si ben l’òrgan competent per a la convocatòria, gestió i resolució d’aquestes ajudes podrà ampliar aquest termini fins a un període addicional de dos anys.
El cost unitari que s’estableix com a quantia màxima de la subvenció, incloent impostos indirectes conforme a l’article 6.2 d’aquest reial decret, serà de 400 €. La quantia de la subvenció no podrà ser superior, en cap cas, a la despesa de l’actuació subvencionable.

Sol·licitud i el detall de les condicions per accedir als ajuts.

Total Page Visits: 995 - Today Page Visits: 1
Artículo anteriorNovetats en els Sistema Laboral d’Autònoms
Artículo siguienteLa CEE invertirà més de 30.000 milions d’euros en el programa H2020

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí